«Εικαστικές προσεγγίσεις μιας αρχιτεκτονικής της πόλης»

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ «8» ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ CASK

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2024 11:45

«Εικαστικές προσεγγίσεις μιας αρχιτεκτονικής της πόλης» ονομάζεται η έκθεση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8», που θα εγκαινιαστεί μεθαύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στην γκαλερί CASK.


Το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Λάρισας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων από 5-18 Οκτωβρίου 2024, με αφορμή τη φιλοξενία της έκθεσης της 11ης Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων στην πόλη της Λάρισας.
Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής στην πόλη, που εστιάζει κυρίως στον ρόλο της επιστήμης της αρχιτεκτονικής και της αρχιτεκτονικής σκέψης στη σύγχρονη κοινωνία. Το φεστιβάλ πλαισιώνεται με παράλληλες δράσεις, όπως ομιλίες, εκθέσεις, επισκέψεις και περιπάτους σε αρχιτεκτονικά τοπόσημα και μνημεία της πόλης ή πέριξ αυτής, εργαστήριο κόμικς, προβολές και λογοτεχνική βραδιά. Η επιμελήτρια της έκθεσης Ειρήνη Ρώσσιου αναφέρει τα εξής:
«Η εικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην CASK Gallery από 7 έως 25 Οκτωβρίου 2024 αναδεικνύει μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των συμμετεχόντων τις πολλαπλές εγγραφές μιας αρχιτεκτονικής της πόλης, ως δομημένος, βιωμένος, μνημονικός, ονειρικός και ρευστός αρχιτεκτονικός χώρος, αλλά και ως πεδίο συγκρούσεων και γεωπολιτικών εξελίξεων.
Ακόμη και με τη χρήση υπολογιστικών εργαλείων, που μετατρέπονται σε εικαστικό μέσο, τα έργα της έκθεσης που εμπνέονται τόσο από την ίδια τη σύνθεση της αρχιτεκτονικής κατασκευής της πόλης, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της, ξεδιπλώνουν και εξερευνούν εικαστικά τα διαδοχικά και πολυδιάστατα επίπεδα (layers) της πόλης, που βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση».
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Άρτεμις Διαμαντή, Αχιλλέας Ζάζος, Μαρία-Ελένη Θαλασσινού, Λιάνα Κρανιώτου, Έλλη Κυριαζή, Μαρία Λαγού, Ευτυχία Λάνταβου, Πάρης Μακρής, Ναπολεάνα Νανούλη, Μαρία Παναγιώτου, Ήβη Σαμαρά, Μιρένα Σαπουνά.
Επιμέλεια έκθεσης: Ειρήνη Ρώσσιου, αρχαιολόγος-ιστορικός Τέχνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass