Ο «Daniel» μέσα από 54 «καθρέφτες μνήμης»

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 12:31

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις»… Μια χιλιοειπωμένη φράση, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι απλά ακόμα ένα κλισέ. Εξάλλου, η φωτογραφία δεν είναι μόνο μια εκτύπωση, είναι ένας «καθρέφτης με μνήμη» που ζωντανεύει στα μάτια του θεατή, ξυπνώντας συναισθήματα.

Συνολικά 54 «καθρέφτες μνήμης» πήραν τη θέση τους χθες στους τοίχους της αίθουσας «Τάκη Τλούπα» στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της έκθεσης που ετοίμασαν 9 φωτορεπόρτερ της Λάρισας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel».
Άνθρωποι της πρώτης γραμμής, φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων από το πρώτο λεπτό αποτυπώνοντας με τις μηχανές τους το μέγεθος της καταστροφής, την απελπισία, τη θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη, την αγάπη, όλες εκείνες τις στιγμές που μας κάνουν να θυμόμαστε γιατί είμαστε άνθρωποι…
Οι Βαγγέλης Κουσιώρας, Βασίλης Ντάμπλης, Θανάσης Καλιακούδας, Δημήτρης Καστανάρας, Γιώργος Κυδώνας, Κώστας Μάντζιαρης, Αποστόλης Ντόμαλης, Θάνος Παλούκας, Κώστας Τσιάρας έναν χρόνο μετά την καταστροφή επιδιώκουν να βάλουν ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα πόνου και θλίψης, να μετατραπούν σε μνήμη και γνώση και οι αρμόδιοι φορείς να βοηθήσουν όσους πληγέντες αντιμετωπίζουν ακόμη, μέχρι σήμερα, προβλήματα με την έκθεσή τους που διοργανώθηκε με τη συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων και εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ.
Προλογίζοντας την έκθεση ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Καστανάρας ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τη στήριξη στη συλλογική αυτή προσπάθεια και σημείωσε μεταξύ άλλων «Η έκθεση είναι μια αναδρομή στο συνταρακτικό γεγονός με την καταστροφική κακοκαιρία «Daniel».
Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, σπίτια, καταστράφηκαν και έναν χρόνο μετά οι πληγές παραμένουν ανοιχτές για πολλούς κατοίκους. Σήμερα, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός των κατοικιών τους. Ξέρετε, η κάλυψη τέτοιων γεγονότων δεν είναι και εύκολη. Οι φωτορεπόρτερ μέρα και νύχτα, επί πολλές ημέρες, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων μέσα στα νερά, μέσα στις λάσπες και κατέγραψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καταστροφή. Δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο να καταγράφεις την ταλαιπωρία ανθρώπων και ζώων, την καταστροφή περιουσιών, την αγωνία και την ένταση, την θλίψη και την οργή».
Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρες λειτουργίας Καθημερινά 11 π.μ.-1:30 μ.μ. και 5-8.30 μ.μ. Κυριακή κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης που υπογράμμισε τη συμβολή της έκθεσης στην ιστορική μνήμη της πόλης και ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής η έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις. Παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη και Β. Κόκκαλης, αντιδήμαρχοι, και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass