Το Θεσσαλικό Θέατρο έρχεται με φόρα!

* ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ * «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 12:30

Της Νατάσας Πολυγένη

Λάκης Λαζόπουλος και Ορέστης Τάτσης είναι τα δύο νέα πρόσωπα που ανέλαβαν να οδηγήσουν το Θεσσαλικό Θέατρο σε νέους δρόμους, μια συνεργασία που γεννά υψηλές προσδοκίες και εγγυάται μια λαμπρή πορεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί στον Μύλο του Παππά, με αφορμή την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Θεάτρου.

Ο κ. Μαμάκος δήλωσε σχετικά: «Το Θεσσαλικό Θέατρο έχει γράψει ιστορία. Υπήρξε το πρότυπο για την ιστορία των ΔΗΠΕΘΕ. Το Θεσσαλικό Θέατρο έχει ένα παρελθόν πλούσιο σε πρωτοπορία, λειτούργησε ως σχολή για δεκάδες καταξιωμένους καλλιτέχνες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε αυτό. Ο Κώστας Τσιάνος με την Άννα Βαγενά και τον Γιώργο Ζιάκα πρωτεργάτες αυτής της κληρονομιάς, θεμελίωσαν την επιτυχία και την απήχηση του θεάτρου μας πανελλαδικά. Τώρα συνδέεται και πάλι με τις ρίζες του. Μετά την ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Ορέστη Τάτση, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον αγαπημένο Λαρισαίο ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο. Έρχεται να ενώσει το χθες με το σήμερα, αναλαμβάνοντας χρέη συμβούλου με αρμοδιότητες στην εξωστρέφεια του θεάτρου, στην ανάδειξη των παραγωγών του και τη διεύρυνση του κύκλου συνεργατών και συνεργασιών του και την προώθηση του έργου του, με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξή του και τη διασφάλιση μιας δημιουργικότερης και παραγωγικότερης πορείας προς το μέλλον. Αυτή η συνεργασία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λαμπρής πορείας του θεάτρου μας».
Νέες βάσεις που εξασφαλίζουν μια λαμπρή πορεία στο Θεσσαλικό Θέατρο θέτει η συνεργασία του γνωστού ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή Ορέστη Τάτση, τόνισε ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Φώτης Τζατζάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αγάπη των εργαζομένων του θεάτρου, αλλά και του ΔΣ για το καλλιτεχνικό διαμάντι της πόλης και πρόσθεσε « Δίνουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες του κόσμου και να πετυχαίνουμε μικρές και μεγάλες νίκες μια εκ των οποίων είναι η διοργάνωση καθ’ ομολογία του κοινού, του καλύτερου φεστιβάλ ερασιτεχνικών σκηνών. Πλέον οι δυνάμεις μας πολλαπλασιάζονται με την έναρξη της συνεργασίας μας με δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες, ανθρώπους του θεάτρου με μεγάλο καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Τον Λάκη Λαζόπουλο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Ορέστη Τάτση. Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι γνώσεις, η εμπειρία και η θέλησή τους να συμβάλλουν στον τόπο θα είναι γεννήτορες ανάπτυξης για το Θεσσαλικό μας Θέατρο. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λαμπρής πορείας του».
Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης, μίλησε για τη γνήσια αγάπη των Λαρισαίων για το θέατρο και τόνισε ότι η επιλογή των νέων συνεργατών του Θεσσαλικού Θεάτρου, με τα πρόσωπα του Λάκη Λαζόπουλου και του Ορέστη Τάτση βάζει τα εχέγγυα για μια λαμπρή πορεία στο μέλλον.
Ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος δεν έκρυψε τη συγκίνηση, χαρά αλλά και περηφάνια για το γεγονός ότι θα μπορεί μέσω του συμβουλευτικού ρόλου να βοηθήσει το Θεσσαλικό Θέατρο, που όπως δηλώνει είναι εκείνο που του άνοιξε τον δρόμο προς την επιτυχία.
«Ευχαριστώ την πόλη και τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη. Ο ρόλος μου είναι να συνδράμω όσο μπορώ στο έργο του Ορέστη Τάτση, δηλαδή σε πολύ απλά πράγματα όπως είναι οι παραγωγές που ίσως δεν “αντέχει” το Θεσσαλικό Θέατρο να βρίσκουμε ανθρώπους που κάνουν παραγωγές και το Θεσσαλικό Θέατρο να καρπώνεται μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Επίσης, να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις, τα παιδιά της Θεσσαλίας, όπως εγώ βρήκα την πόρτα ανοιχτή, όπως το Θεσσαλικό Θέατρο μου άνοιξε την πόρτα, έτσι και τώρα το Θεσσαλικό Θέατρο πρέπει να γίνει ο φωτεινός οδηγός για τα νεότερα παιδιά» επισήμανε αρχικά.
Στο μεταξύ, επανέφερε το θέμα της ολοκλήρωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού στο ΟΥΗΛ, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να συνδράμει οικονομικά-αφού προηγουμένως φροντίσει την ικανοποίηση των αιτημάτων των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας-καθώς όπως τόνισε η Λάρισα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το Θέατρο που της αξίζει.
Αποκαλυπτικός, όπως πάντα προανήγγειλε παράσταση στο Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας για τα 50χρονα του Θεσσαλικού Θεάτρου το ερχόμενο καλοκαίρι με το έργο «Θεσμοφοριάζουσες», παραγωγή εξολοκλήρου του Τάγαρη, αλλά και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις που είναι στον νέο προγραμματισμό του Θεσσαλικού. Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία γίνεται για την πρόταση συμμετοχής του Θ.Θ. στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Το στοίχημα για εκείνον είναι να ανεβαίνουν έργα με μικρή οικονομική συμμετοχή του Δήμου και μεγαλύτερη από παραγωγούς. «Όλα περνάνε μέσα από την Αθήνα. Έχουμε άριστη σχέση με τον κ. Τάτση. Θα βοηθήσω όπως μπορώ. Εκτιμούμε όλους όσους δουλέψανε εδώ. Συζητάμε ήδη η Άννα Βαγενά να αναλάβει μια τιμητική εκδήλωση για όσους κατέθεσαν την ψυχή τους στο Θεσσαλικό, ελπίζω να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε και το όνειρο του Κώστα Τσιάνου για μια Λαϊκή Σκηνή. Πρέπει να βρούμε περισσότερα χρήματα, περισσότερους ανθρώπους. Το Θεσσαλικό Θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, κινείται διαρκώς. Δεν είμαι από τους πρωτεργάτες αλλά έχω τη μνήμη μου εδώ, το σπίτι μου παραμένει εδώ και χαίρομαι που είμαι εδώ και όσο μπορώ θα βοηθήσω» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, κ. Ορέστης Τάτσης, ανακοίνωσε τις παραγωγές της νέας θεατρικής χρονιάς, ενώ ανέφερε ότι η φετινή θεματική θα είναι η Γυναίκα και τα εργαστήρια αλλά και οι παραστάσεις θα κινούνται γύρω από αυτή τη θεματική.
«Η χρονιά ξεκίνησε με αγώνα δρόμου με το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ακολουθεί στον σχεδιασμό μας η παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα στο Β’ Αρχαίο Θέατρο, 25 με 29 Σεπτεμβρίου «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα». Ξεκινάμε στις 6 Οκτωβρίου με την Παιδική Σκηνή και το έργο «Αγαπητέ μου Τσάρλι καλά Χριστούγεννα» της Σοφιάνας Θεοφάνους, ένα έργο που έχει τιμηθεί με το Κρατικό βραβείο παιδικού και εφηβικού έργου. Ακολουθεί η Κεντρική Σκηνή τον Δεκέμβριο με το έργο των Δ. Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη «Με δύναμη από την Κηφισιά», επίσης με θέμα τη γυναίκα. Ακόμη, από 28-30 Σεπτεμβρίου θα γίνουν ανοιχτές ακροάσεις στο Θεσσαλικό Θέατρο για ηθοποιούς. Καταφέραμε μέσα σε ένα μήνα να κάνουμε αυτό που δεν γινόταν να γίνει. Ετοιμάζουμε και την Εναλλακτική Σκηνή και ψάχνουμε και χώρους για να την προχωρήσουμε. Έχουμε ετοιμάσει και τη μετάκληση σπουδαίων παραστάσεων που θέλουμε να έρθουν στη Λάρισα. Το δεδομένο είναι ότι θέλουμε να δώσουμε και άλλη φόρα στο Θεσσαλικό Θέατρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass