Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη

* ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2024 12:30

Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκαινιάζει στη Σκιάθο το τετραήμερο 19-22 Σεπτεμβρίου τις «Ημέρες Παπαδιαμάντη», έναν ετήσιο κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο έργο του.

Οι «Ημέρες Παπαδιαμάντη 2024» περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, συζητήσεων, λογοτεχνικών αναγνώσεων, συναυλιών και ξεναγήσεων σε ιστορικούς τόπους της Σκιάθου, και διοργανώνονται φέτος με την αρωγή του Δήμου Σκιάθου. Με τις «Ημέρες Παπαδιαμάντη» η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει:
- Να πλουτίσει τη Σκιάθο με έναν νέο πολιτιστικό θεσμό και να την καταστήσει τόπο δημιουργίας και έρευνας, πόλο έλξης κάθε χρονιά για σημαντικούς συγγραφείς και καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους.
- Να ενισχύσει τη διάδοση του παπαδιαμαντικού έργου και τη γνωριμία του αναγνωστικού κοινού μαζί του.
- Να ενθαρρύνει νέες προσεγγίσεις όχι μόνο του Παπαδιαμάντη, αλλά γενικότερα της Θεσσαλικής και Νεοελληνικής Γραμματείας και Τέχνης.
Κορμός των «Ημερών Παπαδιαμάντη» κάθε χρονιά θα είναι το Συμπόσιο της Σκιάθου, στο οποίο θα πάρουν μέρος φέτος 35 διακεκριμένοι συγγραφείς, στοχαστές, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εναρκτήρια τελετή της Πέμπτης (Μπούρτζι, Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου, 18:30) ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας θα απονείμει το Βραβείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον φιλόλογο κ. Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλο, επιμελητή της ιστορικής Κριτικής Έκδοσης των παπαδιαμαντικών Απάντων. (Δόμος, 1981-88). Το νέο βραβείο που αθλοθετείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα απονέμεται κάθε χρόνο, εναλλάξ, σε έναν εξέχοντα μελετητή και σε έναν ομότεχνο του μεγάλου Σκιαθίτη, Έλληνα ή ξένο.
Η εναρκτήρια τελετή θα κλείσει με συναυλία του τραγουδοποιού Ορφέα Περίδη, ελεύθερη για το κοινό (Μπούρτζι, Ανοιχτό Θέατρο, 20:30). Οι «Ημέρες Παπαδιαμάντη» θα συνεχιστούν ως το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, όποτε και θα ολοκληρωθούν με την ξενάγηση των συνέδρων στο Κάστρο.
Η προσωπογραφία του Α. Παπαδιαμάντη που κοσμεί τα έντυπα της διοργάνωσης είναι έργο του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου, φιλοτεχνημένο ειδικά για τις «Ημέρες Παπαδιαμάντη 2024». Την ευθύνη για την κατάρτιση και τον συντονισμό του προγράμματος έχει ο συγγραφέας Κώστας Κουτσουρέλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass