«Αυλαία» στις εκδηλώσεις στην Ανατολή

*ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2024 12:11

Ένα πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο οργάνωσε ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» ως αποχαιρετιστήριο του φετινού καλοκαιριού για τους Ανατολίτες και τους φίλους της Ανατολής. Πιο συγκεκριμένα:

-την Παρασκευή 30 Αυγούστου, ώρα 9:30 , στην αυλή του Σχολείου της Ανατολής η οποία θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχθεί όλους όσοι θα παρευρεθούν, θα πραγματοποιηθεί ρεμπέτικη βραδιά με πλούσιο πρόγραμμα, άφθονο κρασί και άλλα εδέσματα. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς Δημήτρη Χαρταλάμη στο μπουζούκι, Δημήτρη Κεχαγιά στην κιθάρα, Δήμητρα Γιαννούκα στο τραγούδι και Λάμπρο Μαργιάνο στο μπουζούκι. Είσοδος δωρεάν.
-το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 20:30, στην αυλή του σχολείου της Ανατολής θα παρουσιαστεί η παράσταση «Μήδειας Μπούρκα» του Ανδρέα Φλουράκη, παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού με τη Μαρσέλα Λένα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτω από το φως του φεγγαριού, στην υπέροχη αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Ανατολής την αξέχαστη και μοναδική αυτή εμπειρία με μία ηθοποιό, δύο βαλίτσες, γάλα, νερό και ένα μικρόφωνο που ανοίγει μπροστά τους τα διαδοχικά προσωπεία που ενδύθηκε μέσα στον χρόνο, ώστε πια να μην έχει πρόσωπο…
Η παράσταση χτίζεται γύρω από την ιδέα των συνεχόμενων μεταμορφώσεων που μετέρχεται το γυναικείο πρόσωπο για να επιβιώσει σε ένα πατριαρχικό και ξένο κόσμο. Παρακολουθεί το πρόσωπο της Μήδειας από την «αντρική της ανατροφή» από τον πατέρα της έως την εγκατάλειψή από τον άντρα της σε μια ξένη χώρα και εστιάζει στην ευαλωτότητά της σε έναν κόσμο που αν και την περιφρονεί, θέλει και να την αλλάξει. Η Μήδεια στο έργο για να επιβιώσει με τον τρόπο που θέλει, χρησιμοποιεί τη βία και τον φόνο που διδάχθηκε αλλά, σε μια μεγάλη χειρονομία αυτογνωσίας αρνείται να «επιβεβαιώσει» το όνομά της και να σκοτώσει τα παιδιά της. Φιλοδοξεί να είναι η πρώτη Μήδεια που αφήνει τα παιδιά της μόνα τους στους κινδύνους της ζωής. Μπορεί να είναι μια δολοφόνος, δημιούργημα μιας πατριαρχικής κοινωνίας, αλλά είναι αποφασισμένη να «σώσει» το μέλλον που η ίδια γέννησε. Είσοδος Ελεύθερη
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Θεατρικό έργο: Ανδρέας Φλουράκης, Σκηνοθεσία: Κυριακή Δ. Σπανού, στον ρόλο της Μήδειας η Μαρσέλα Λένα.
-την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:00, στην πλατεία της Ανατολής, κάτω από τη σκιά των γεροπλάτανων θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην οποία οι γυναίκες του χωριού προσφέρουν πίτες και στη συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου Αγριόδημου.
Έτσι ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» «κλείνει» τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού οι οποίες οργανώθηκαν και απευθύνονταν σε όλους με δωρεάν συμμετοχή. Κύριος σκοπός της διοργάνωσης όλων των εκδηλώσεών του διαχρονικά, είναι το «ζωντάνεμα» του χωριού, η κοινωνική συνοχή μεταξύ των συγχωριανών, η προβολή και η διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανατολής και τέλος, η δημιουργία βιωμάτων και αναμνήσεων στις νεότερες γενιές και κυρίως στα παιδιά τα οποία θα πάρουν τη σκυτάλη στο μέλλον και θα αναλάβουν τον ρόλο του συνεχιστή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass