Ξεκίνησε η γιορτή ποίησης στη Θεσσαλία

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2024 12:11

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανή του Χρόνου: Ένα ταξίδι σ’ έναν καλύτερο κόσμο», που σχεδίασε και επιμελήθηκε η Αντιγόνη Καψάλη, ξεκίνησε χθες στη Λάρισα, στο Διαχρονικό Μουσείο, το 12ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.

Η μεγάλη γιορτή της ποίησης που έχει καταφέρει να βάλει τη Λάρισα -και τη Θεσσαλία γενικότερα- στον παγκόσμιο χάρτη της λογοτεχνίας ξεκίνησε χθες με μια εξαιρετική εκδήλωση που περιελάμβανε πέρα από τα εγκαίνια της έκθεσης, αναγνώσεις ποιημάτων από διεθνείς και Έλληνες ποιητές και ποιήτριες, μουσικό πρόγραμμα και την απονομή του βραβείου Θράκα.
Ο διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Θάνος Γώγος αναφέρθηκε στη φετινή διοργάνωση και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται για πέντε μέρες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όλους τους φορείς που συνδράμουν ώστε να συνεχίσει την πορεία του ο σημαντικός αυτός θεσμός για τη Θεσσαλία. Τέλος, αφιέρωσε το φεστιβάλ στη μνήμη του συνεργάτη Νίκου Τσούκα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, του αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Θωμά Ρετσιάνη, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη, και στη συνέχεια οι φιναλίστ του Βραβείου Θράκα για την Πρώτη Ανέκδοτη Ποιητική Συλλογή διάβασαν τα ποιήματά τους. Ακολούθησε η απονομή του Βραβείου Θράκα από τον ποιητή Κώστα Λάνταβο. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ανάγνωση ποίησης από τους Σωτήρη Παστάκα, Ελένη Αναστασοπούλου, Δανάη Σιώζιου, Παυλίνα Μάρβιν και Κρέων Κανακάρη.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει σήμερα στον Βόλο, στη Μακρινίτσα, στο Art Café. Το πρόγραμμα που παρουσιάζει η Λίνα Φυτιλή διαμορφώνεται ως εξής:
20:00 – 20:10:
Εισαγωγικές Ομιλίες:
Θάνος Γώγος, διευθυντής του Φεστιβάλ
Τασούλα Τσιλιμένη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθύντρια Μουσείου Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας
Νίκος Τσούκας, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μαγνήτων Κιβωτός
20:10 – 20:20:
Ζωντανή Μουσική
20:20 – 21:05:
Ανάγνωση Ποίησης
Συμμετέχοντες: Ελενα Ψαραλίδου, Σπύρος Κιοσσές, Δημήτρης Καρακίτσος, Λίνα Φυτιλή, Dragica-Anta Djipalo Patsea (Ελλάδα/Σερβία), Σωκράτης Καμπουρόπουλος, Βασίλης Μόσχος
21:05 – 21:15:
Ζωντανή Μουσική
21:15 – 22:15:
Ανάγνωση Ποίησης
Συμμετέχοντες: Marija Andrijašević (Κροατία)*, Ondřej Lipár (Τσεχία)*, Marija Dejanović (Κροατία/Ελλάδα)**
22:15 – 22:25:
Ζωντανή Μουσική
22:25 – 23:10:
Ανάγνωση Ποίησης
Συμμετέχοντες: Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, Νίκος Βαραλής, Σοφία Γουργουλιάνη, Φοίβη Γιαννίση, Αντιγόνη Κατσαδήμα, Μίνα Πατρινού, Ελευθερία Τσίτσα, Χαριτίνη Μαλισσόβα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass