Ανταμώματα και χοροί

* ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2024 14:30

Αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Τεμπών.

Το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος θερινός χορός του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό στην πλατεία του οικισμού. Επισκέπτες και κάτοικοι έγιναν όλοι μία παρέα! Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρί Λουτρό.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νικολάου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Τσέτσιλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πολιτιστικών εκδηλώσεων κ. Χρήστος Γκουρομπίνος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τεμπών κ. Μαρία Κωστή.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς κ. Απόστολο Μπουρουζίκα, βρέθηκε στην ορεινή Κρανιά Κάτω Ολύμπου για το ετήσιο Αντάμωμα Κρανιωτών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού και τέλεσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών και του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς Ολύμπου. Επισκέπτες και κάτοικοι γλέντησαν με την ψυχή τους και το γλέντι κύλησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος θερινός χορός του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων σε χώρο του οικισμού, ο οποίος στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών.
Πλήθος πολιτών και επισκεπτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να διασκεδάσουν.
Τον δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη συνόδευσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Γελαδάρης. Επίσης το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό κ. Νικόλαος Νάτσιος, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Κοσμά Γιαννακόπουλο και τον ειδικό σύμβουλο του Συλλόγου κ. Βασίλειο Μπάκαβο.
Το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Τεμπών επισκέφθηκε την Πινακοθήκη Γόννων, όπου είναι ανοιχτή η έκθεση από το Σάββατο και για 2 μήνες, όπου φιλοξενούνται αντίγραφα έργων Ελλήνων ζωγράφων.
Το ίδιο βράδυ, ο Σύλλογος Γυναικών Μεσαγγάλων «η Αρχαία Φίλα», πραγματοποίησε τη θερινή εκδήλωση στην πλατεία των Μεσαγγάλων. Η όμορφη γιορτή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Τεμπών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νικολάου. Επίτιμη καλεσμένη της προέδρου του Συλλόγου κ. Κατερίνας Βογδοπούλου ήταν η αρχαιολόγος κ. Δέσποινα Χατζή-Βαλλιάνου, η οποία ανέφερε εν συντομία την ιστορία της «Αρχαίας Φίλας».
Στους σύντομους χαιρετισμούς του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η παρουσία σας εδώ απόψε καταδεικνύει την αγάπη προς τον τόπο σας καθώς και την πίστη σας για τη διατήρηση της τοπικής μας παράδοσης, των ηθών και εθίμων. Είναι πράγματι ελπιδοφόρο, ότι η νέα γενιά επιθυμεί να συνεχίσει την παράδοση και αυτό το γεγονός μας ευχαριστεί όλους. Ως Δημοτική Αρχή ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε σύλλογο που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
Εύχομαι καλή αντάμωση και του χρόνου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass