Τριήμερο εργαστήρι κεραμικής στη Ραψάνη

ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ «ΞΕΝΩΝΑΣ ΡΑΨΑΝΗΣ» Α.Π.Θ.

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2024 11:40

Με μεγάλη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργαστήρι κεραμικής που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 19 Αυγούστου 2024 στο όμορφο χωριό της Ραψάνης, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Την επιμέλεια του εργαστηρίου, με τίτλο «Παίζω με ένα κομμάτι πηλό, δημιουργώ και μαθαίνω» είχε η αγαπημένη μας κεραμίστρια, Λία Παπαηλία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών «Το εργαστήρι αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την ιστορία των παιχνιδιών της αρχαιότητας, γνωρίζοντας λεπτομέρειες, τόσο για το υλικό -πηλός-, όσα και για τις τεχνικές κατασκευής τους.
Μέσα από ένα σύντομο ταξίδι στις πήλινες κουδουνίστρες, στις κούκλες, στα μικροσκοπικά οικιακά σκεύη, στα αλογάκια με ρόδες, στις σβούρες κ.λπ., μικροί και μεγάλοι εμπνεύστηκαν και δημιουργήσουν σε ελεύθερο σχέδιο, ποικίλες αναπαραστάσεις παιχνιδιών της αρχαιότητας.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, με τις δημιουργίες να είναι πολυάριθμες και μοναδικές.
Ευχαριστούμε θερμά τη Λία Παπαηλία για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass