«Γράφοντας ΕΛΕΥΘΕΡΑ» του Στέλιου Τσιανίκα

* ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ * ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2024 11:40

Με τον τίτλο «γράφοντας ΕΛΕΥΘΕΡΑ» κυκλοφόρησε το καινούριο βιβλίο του Στέλιου Τσιανίκα.

Τα κείμενα του βιβλίου δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία». Ο τίτλος του βιβλίου, άλλωστε, παραπέμπει στην ιστορική εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία». Νονός του τίτλου του βιβλίου είναι ο δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Σωτήρης Ζαχαριάς. Στις σελίδες του βιβλίου ο Στέλιος Τσιανίκας περιγράφει εικόνες και ιστορίες της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ανατολής, ενώ ταυτοχρόνως επιχειρεί να περιγράψει ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Γιάννης Φλώρος, ο Τάκης Καρδάρας, ο θρύλος της αντίστασης Μίμης Τάσος Μπουκουβάλας. Κάποτε το βιβλίο γίνεται αυτοβιογραφικό.
Μιλά για τα παιδικά χρόνια, για τον Αύγουστο των πανηγυριών, για το οδοιπορικό στον αγαπημένο τόπο του συγγραφέα, το Άγιο Όρος. Η συγκίνηση του συγγραφέα κορυφώνεται όταν γράφει για την τραγωδία των σιδηροδρόμων στα Τέμπη ή για το μαρτύριο των γυναικών όπως στην Ουκρανία και τη Γάζα.
Η περιγραφή της τραγωδίας των Τεμπών αρχίζει, μάλιστα, με έναν από τους γνωστότερους ύμνους της Ορθοδοξίας. Το «Ω γλυκύ μου έαρ».
Είναι φανερό ότι στα κείμενα αυτά κυριαρχεί η συγκίνηση και η οργή. Γράφει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Μάνος Στεφανίδης για το βιβλίο: «Οι λέξεις και οι θάλασσες μόνο τρικυμισμένες αποκαλύπτουν την αληθινή τους δύναμη. Μόνο τρικυμισμένες υπερασπίζονται την αλήθεια τους». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία της Ανατολής.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, η αντιπεριφερειάρχης Ανδριάνα Κομήτσα και ο καθηγητής Μιχάλης Τσιανίκας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Βαγενά. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Θανάσης Αραμπατζής. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» και το βιβλιοπωλείο «Παράθυρο στον κόσμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass