Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Δευκαλίωνα

* Του τριμηνιαίου ιστορικού περιοδικού Λόγου και Τέχνης

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2024 12:51

Κυκλοφορεί το 78o τεύχος Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2024 του τριμηνιαίου ιστορικού περιοδικό Λόγου και Τέχνης «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» και με τη νέα διεύθυνση και εκδότρια, Σταματία Νικ. Καππέ, συνεχίζει την έντυπη έκδοσή του. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ένα έντυπο μέσο που δραστηριοποιείται, τόσο στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, για το υψηλό αγαθό που διαπραγματεύεται. Τον πολιτισμό! Παρά τον τοπικό του τίτλο, αγκαλιάζει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, τόσο σε θεματολογία όσο και σε αντιλήψεις μέσω των συνεργασιών των συνεργατών του που δεν έλκουν την καταγωγή τους μόνο εκ του θεσσαλικού κάμπου, αλλά απλώνεται και στην υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό. Η διατήρηση της έκδοσής του θέτει προϋποθέσεις για συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια και η προβολή του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» προκύπτει μέσα από την ανάγκη για την ύπαρξη και επιβίωση του πλουραλιστικού λόγου, της πολυφωνίας και της συνέχισης της ύπαρξης μιας έντυπης δυνατής πολιτιστικής φωνής πανελλαδικής εμβέλειας. Προβάλλει μέσα από τα επιλεγμένα κείμενα που το συνθέτουν την Ελλάδα και τον πολύ μεγάλο πολιτισμό μας, αλλά αποτελεί μέσο έκφρασης πολλών απόψεων, αντιλήψεων και ιδεών, ενώ δίνει τη δυνατότητα δημοσίευσης σε πολλούς άγνωστους νέους δημιουργούς στο ευρύτερο κοινό να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με τις δημιουργίες τους. Το περιοδικό δίνει τη δυνατότητα της προσωπικής σφραγίδας και της ελεύθερης έκφρασης στους δημιουργούς, ποιητές, ιστορικούς, συγγραφείς και δοκιμιογράφους, χωρίς κανένα ίχνος λογοκρισίας, αποκοπής ή αποσιώπησης μέρος ή λέξεων των πρωτοτύπων κειμένων τους. Στα χρόνια της κυκλοφορίας του έντυπου περιοδικού δημοσιευτήκαν πλήθος άρθρων πολλών επώνυμων πνευματικών, πολιτικών, κοινωνικών, επιστημονικών και οικονομικών παραγόντων του τόπου μας, που πρωταγωνίστησαν στις εξελίξεις και τα δρώμενα της χώρας μας, συνεργάστηκαν και προβλήθηκε το έργο τους στις σελίδες του, εκατοντάδες άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Πρωταγωνιστεί με τη δημιουργία και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις:
Ποιητικοί διαγωνισμοί, παρουσιάσεις βιβλίων, χορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής - ομαδικές σύγχρονων εικαστικών, αλλά και ατομικές αξιόλογων καλλιτεχνών που βρίσκονται ή όχι στη ζωή (πρόσφατη έκθεση Ζήσης Τσαπράζης, «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας κ.ά.), στην προβολή της τοπικής ιστορίας, της λαογραφίας (έκθεση «Βελονιές Παράδοσης», σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, 19 Μαΐου 2024, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τον Νοέμβριο του 2024, κ.ά....), των ηθών και των εθίμων του λαού μας, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση, διατηρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις ρίζες του πολιτισμού μας γερές και ζωντανές. Πιστεύοντας ότι κάθε κρίση ξεπερνιέται, μόνο μέσα από την πνευματική μας διαύγεια και τη διατήρηση του πήχη της ελεύθερης και πλουραλιστικής έκφρασης σε υψηλά επίπεδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass