«Τι ομάδα είσαι ρε;»

* ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 12:00

Τη θεατρική παράσταση «Τι ομάδα είσαι ρε;» στο β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας περιλαμβάνει για τη Λάρισα το πρόγραμμα «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» που παρουσιάστηκε χθες στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Αυγούστου και είναι σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαυρόπουλου. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης οι οποίοι αναφέρθηκαν «στο πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του 2024, που θα έχει κεντρικό θεματικό άξονα την έννοια της Σύγκρουσης, και που έρχεται να προσφέρει μια αξέχαστη βιωματική εμπειρία σε αρχαία θέατρα, βυζαντινά μουσεία, κάστρα, φρούρια, ιερές μονές, εκκλησίες, τζαμιά, αρχοντικά και προϊστορικούς οικισμούς». Ανάμεσα σε άλλα στην παρουσίαση του προγράμματος αναφέρθηκε ότι «Για δύο ολόκληρους μήνες, από την 1η Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2024, το κοινό της περιφέρειας θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα που αποτελείται από 70 νέες παραγωγές υψηλού επιπέδου -αναθέσεις του «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»- οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε 68 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας. Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης με συνολικά 140 εκδηλώσεις, μουσικής (25), θεάτρου (19), παραστάσεων / δράσεων για παιδιά και εφήβους (9), χορού (7), εικαστικών / περφόρμανς (6) και μουσικού θεάτρου (4). Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το πρόγραμμα του 2023 με θέμα την κλιματική κρίση, το οποίο προσέλκυσε σημαντικό αριθμό Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών, το φετινό πρόγραμμα του «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» αναδεικνύει και συνδέει για ακόμη μια φορά τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία με τους αρχαιολογικούς χώρους. Επιπλέον, ο θεσμός δίνει και φέτος το πολιτιστικό και κοινωνικό στίγμα του στην περιφέρεια, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να δημιουργήσουν έργα πάνω στον θεματικό άξονα της Σύγκρουσης. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος δημιουργούνται συνθήκες απασχόλησης για έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στον Πολιτισμό αλλά και εντόπιων συνεργατών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
27, 28 Ιουλίου
Θέατρο
Τα μετά θάνατον: Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα». Διασκευή, σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη.
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος Βόλος

30, 31 Ιουλίου.
Μουσικό θέατρο.
Ο Αρίστος και ο Φάνης. Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ Νέας Ιωνίας Βόλου
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος

1, 2 Αυγούστου.

Θέατρο
Η ανάκριση. Βασισμένο στον Αίαντα του Σοφοκλή. Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου.
Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων.

4, 5 Αυγούστου.
Θέατρο
Τι ομάδα είσαι ρε;. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαυρόπουλος.
Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass