Δράσεις φιλαναγνωσίας

* ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ * ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2024 12:20

Δράσεις φιλαναγνωσίας πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, με τη συμμετοχή 400 και πλέον μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, υπό τον συντονισμό της αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Έλενας Ταζέ, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την ελληνική λογοτεχνία και τους Έλληνες πεζογράφους.

Συγκεκριμένα, μαθήτριες και μαθητές επισκεπτόμενοι τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους νέους χώρους της βιβλιοθήκης και καταλήγοντας στο παιδικό της τμήμα τούς δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν στοιχεία για το συγγραφικό έργο σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών, ενώ δράσεις φιλαναγνωσίας πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε ειδικό αφιέρωμα στη σπουδαία παιδική πεζογράφο Άλκη Ζέη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή της.
Τα σχολεία που συμμετείχαν στις δράσεις φιλαναγνωσίας, με την πολύτιμη συνδρομή των εκπαιδευτικών, ήταν τα ακόλουθα: Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Δημοτικό Σχολείο Λυκουδίου, Δημοτικό Σχολείο Λουτρού, Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, 3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, Νηπιαγωγείο Στεφανόβουνου, Νηπιαγωγείου Λουτρού, Νηπιαγωγείο Ευαγγελισμού, αλλά και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης. Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάστηκε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τις «Μαμάδες Ελασσόνας», όπου μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στους νέους χώρους, άνοιξαν τις δικές τους καρτέλες δανεισμού, αλλά και συγκέντρωσαν και δώρισαν στη βιβλιοθήκη πάνω από 120 τόμους καινούριων βιβλίων, εμπλουτίζοντας τόσο το παιδικό τμήμα όσο και το τμήμα λογοτεχνίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass