Πρεμιέρα για τα απολαυστικά «Μαλλιά Κουβάρια»

* ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ * Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ, Ο ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΚΑΣ, Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΘΕΣΑΝ ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΟΜΨΟΤΕΧΝΗΜΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 12:31

Ενα έργο απολαυστικό, καλοκαιρινό, δροσερό, που αξίζει να δεις και να ξαναδείς για να εντοπίσεις τα βαθύτερα νοήματά του παρουσίασε χθες το «Θεσσαλικό Θέατρο» στην Αυλή του Μύλου. Σκηνοθέτης ο δάσκαλος Κώστας Τσιάνος, που μαζί με τον σπουδαίο Γιώργο Ζιάκα και τον Διονύση Τσακνή συνέθεσαν ένα κομψοτέχνημα.

Άξιοι συμπαραστάτες οι ηθοποιοί που μετέφεραν το κοινό σε μια άλλη εποχή. Δικαίως η παράσταση «Μαλλιά Κουβάρια» που έκανε πρεμιέρα χθες απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε το θέατρο.
Το έργο που έγραψε ο Νίκος Λάσκαρης «Μαλλιά Κουβάρια» είναι μια γαλλικού τύπου κωμωδία παρεξηγήσεων, που σατιρίζει την αστική τάξη της εποχής του με έξυπνο χιούμορ και ξεκαρδιστικούς διαλόγους.
Ο Κώστας Τσιάνος δημιούργησε μια παράσταση που «δούλευε» σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και που κινούνταν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Παρά την ταχύτητα οι λεπτομέρειες δεν παραλείφθηκαν, με τον Τσιάνο να δημιουργεί μια παράσταση βγαλμένη από τα σπλάχνα του γαλλικού μπουλβάρ και όπως θα την ήθελε ο συγγραφέας.
Τα σκηνικά του Γιώργου Ζιάκα ρομαντικά και απολύτως λειτουργικά εξυπηρετούν τον γρήγορο ρυθμό του έργου, διευκολύνοντας τόσο τη ροή της παράστασης όσο και τους ίδιους τους ηθοποιούς. Τα κουστούμια της Νικολέτας Καΐση απολύτως εναρμονισμένα με την εποχή που διαδραματίζεται η παράσταση.
Η μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών του Διονύση Τσακνή δίνουν στους θεατές την ευκαιρία να πάρουν μια ανάσα, αλλά και να εμβαθύνουν στον χαρακτήρα των ηρώων.
Τον πρωταγωνιστή του έργου Κώστα Κουντουπή υποδύεται ο Ηρακλής Τζαφέτας. Με στάση υπεύθυνη έναντι της πατρίδας και με μια ευθραστότητα στον χαρακτήρα ο Κώστας Κουντουπής βγάζει γέλιο με τρόπο αβίαστο. Τη σύζυγό του Φρόσω η Νικολέτα Βλαβιανού, κερδίζει το κοινό μπρίο και τη χαριτωμένα αφελή πονηριά της ερμηνείας της. Η πεθερά του Κουντουπή, που ενσαρκώνει η Λίλλυ Μελεμέ, πληθωρική, με άκρως πειστική παρουσία «κλασικής Ελληνίδας πεθεράς», ο Βασίλης Καρμίρης υποδύεται τον Αγησίλαο Τρακαρά, ο Χρήστος Κορδελάς τον Μενέλαο Λουλά, ο Παναγιώτης Τόλιας τον υπηρέτη Γιακουμή, όλοι τους φέρουν τον ρόλο τους με εξαιρετικό τρόπο εις πέρας, με τον Κώστα Φουρούση (κατά κόσμον Παναγιώτη Φλέουρα) να είναι η αποκάλυψη της παράστασης με ατάκες και στυλ που έκαναν τους θεατές να γελούν και μόνο στην παρουσία του. Η Αλίκη Τσάκου ενσαρκώνει τη Μάσιγκα Λουλά σε έναν μικρό ρόλο μεν, αλλά με αισθαντική ερμηνεία δε.
* Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα Χρήστου Καράκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση. Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης. Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Ανδριανόπουλος - Παναγιώτης Καραχάλιος - Βασίλης Τσιούτρας. Ήχος - Φως - video: Γιώργος Γκόλαντας - Παναγιώτης Γιαννούλας. Προπώληση εισιτηρίων: more.com. Πληροφορίες: 2410-621.209, από Δευτέρα έως Παρασκευή (8 π.μ.-3 μ.μ.). Κρατήσεις θέσεων: 2410-533.417 & 6980-493.082 από Δευτέρα έως Παρασκευή (10 π.μ.-1 μ.μ. & 6 μ.μ.-9 μ.μ.). Tιμές εισιτηρίων: 14 γενική είσοδος, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων), 8 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι). Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass