Σύντομες Πολιτιστικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2024 9:21

Ξεκινά σήμερα το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

*ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά τον διάβα του και τούτην τη χρονιά, την πεντηκοστή τρίτη, περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια των δημιουργιών του πνεύματος και των τεχνών.

Η επίσημη έναρξη προγραμματίζεται για σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ,. στο ανακαινισμένο Αρχαίο Θέατρο Δίου, με την εναρκτήρια τελετή, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, αλλά και τη συναυλία που θα ακολουθήσει όπως θα την αποδώσει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Σεργιανίζοντας...» και αποτελεί ένα μουσικοχορευτικό σεργιάνι στην παράδοση, με μουσική και τραγούδια από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, την Κρήτη, τη Ρούμελη, τη Μικρά Ασία και το Αιγαίο, πλαισιωμένο από σειρά αντίστοιχων χορευτικών συνόλων πολιτιστικών συλλόγων της Κατερίνης.

 

Εθνολογικό Συνέδριο και Αντάμωμα Καραγκούνηδων
*ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων για το 8ο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Το υδάτινο στοιχείο στη θεσσαλική πεδιάδα, ιστορικές κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις», που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Προάστιο του Δήμου Παλαμά, και για το 8ο Καραγκούνικο Αντάμωμα με τη συμμετοχή των χορευτικών όλων των συλλόγων της πεδινής Θεσσαλίας και πέραν αυτής στις 7 Ιουλίου. Η επίσημη έναρξη του 8ου Εθνολογικού Συνεδρίου θα γίνει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Προαστίου, με την παρουσία και τη συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων και καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εισηγητών. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στον ίδιο χώρο, με πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία εισηγήσεων. Το 8ο Καραγκούνικο Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτικών ομάδων Καραγκούνηδων, τόσο από όλη τη Θεσσαλία όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, υπό τους ήχους μεγάλης ορχήστρας που θα ερμηνεύσει αποκλειστικά τραγούδια και μελωδίες των Καραγκούνηδων όλων των περιοχών της Θεσσαλίας.

 

Μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στον Πλαταμώνα

*ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, στις 8:30 το βράδυ, θα συναντηθούν στον Πλαταμώνα η Ορχήστρα Νέων Δίου και η Νεανική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης σε μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία.
Διεύθυνση Ορχήστρας Νέων Δίου: Νίκος Πατρής.
Διεύθυνση Νεανικής Ορχήστρας Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης: Κώστας Γκιαγκουσίδης.
Τοποθεσία: Χώρος δίπλα στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον Πλαταμώνα.
* Είσοδος ελεύθερη.
Διοργάνωση: Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass