Αφθονο γέλιο και συγκίνηση στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας

* ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΙΛ ΣΑΪΜΟΝ «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2024 12:10

Οι δραστηριότητες του 6ου Γυμνασίου Λάρισας ολοκληρώθηκαν με τη θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον.

Ένα έργο που μιλά για την πίστη πως ο καθένας αξίζει το καλύτερο, ένα έργο που προβάλλει την αξία της παιδείας και της γνώσης. Η παράσταση στηρίχθηκε στο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο και η διασκευή του έργου έγινε από την κ. Γιαλαμά με στόχο να προσεγγίσει το έργο με μια σύγχρονη ματιά, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα να ερμηνεύσουν ρόλους όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και να είναι κατάλληλη για μαθητές Γυμνασίου. Έτσι αντί για 10 ρόλους που έχει το αρχικό έργο του 6ου Γυμνασίου είχε 33. Το θεατρικό τους ταξίδι κράτησε αρκετούς μήνες. Συμμετείχαν 50 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου, οι συναντήσεις γινόταν τις Κυριακές, με πολλές ώρες προβών και παρουσιάστηκε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της κ. Α. Γιαλαμά και με την αρωγή της κ. Μ. Κυριάκου.
Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό κρίνοντας από το άφθονο γέλιο που σκόρπισε η παράσταση και το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξαν όλοι οι συντελεστές. Μία παράσταση κεφάτη, δροσερή που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές/-τριές να ξεδιπλώσουν τα πολύπλευρα ταλέντα τους και στο κοινό να την απολαύσει προκαλώντας αισθήματα συγκίνησης, χαράς. Η παράσταση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της κ. Γάλλου και του κ. Ντάλλα που ανέλαβαν την τεχνική επιμέλεια και επίσης, την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Ντάλλα που φρόντισε για τη μουσική αρτιότητά της.
Το έργο παρακολούθησαν τα παιδιά μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους, αλλά και αρκετοί γονείς-κηδεμόνες και συγγενείς των μικρών ηθοποιών που παρευρέθηκαν στον χώρο του σχολείου για να απολαύσουν τα παιδιά τους. Η αυλαία της Γυμνασιακής ζωής έκλεισε για όλα τα παιδιά, αφήνοντας στην ψυχή τους το αποτύπωμα πως το θέατρο ενώνει, αφυπνίζει και μορφώνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass