Εγκαινιάζεται στις 3 Ιουλίου το ανακαινισμένο Θέατρο Δίου

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2024 12:40

Την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ Ολύμπου, θα εγκαινιαστεί από την υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, το ανακαινισμένο ελληνιστικό θέατρο του Δίου.

Το έργο αναβαθμίζει τις υποδομές του θεάτρου (ξύλινα έδρανα, πρόσβαση και θέση θέασης για ΑμεΑ, φωτισμό, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των χώρων διεξαγωγής εκδηλώσεων. Το ελληνιστικό θέατρο απέκτησε τις πρώτες υποδομές του (εγκατάσταση ξύλινων εδράνων σε ένα διάζωμα και φωτισμός) το 1991. Έκτοτε και για 30 χρόνια λειτουργεί αδιαλείπτως, φιλοξενώντας πληθώρα εκδηλώσεων, κυρίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των φθορών, το θέατρο παραδίδεται αναβαθμισμένο και συμπεριληπτικό σε όλους τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 171.240,00 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.
Συγχρόνως, θα εγκαινιαστεί το ανακαινισμένο κτίριο υποδοχής επισκεπτών, αναψυκτηρίου και πωλητηρίου του αρχαιολογικού χώρου του Δίου. Ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου αναβαθμίζει και βελτιώνει τις υποδομές φιλοξενίας των επισκεπτών του, με ανακαινισμένο και εξοπλισμένο κτίριο υποδοχής, με δημιουργία νέων χώρων υγιεινής και σύγχρονου πωλητηρίου εκμαγείων και με λειτουργικό αναψυκτήριο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 447.640,00 ευρώ και φορέα κατασκευής τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass