Γλυκό τσίμπημα στην καρδιά η έμπνευση...

ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ «1η ΒΟΛΤΑ» ΤΗΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2024 10:00

Στη σημερινή εκδήλωση «Θα μοιραστούμε κάτι απλό, πολύτιμο και αληθινό... το τραγούδι.

Αυτό που δίνει νόημα στην ύπαρξή μας τραγουδώντας τους πόνους και τους καημούς μας, τις χαρές και τις λύπες μας, τη ζωή, τους έρωτες, τις αγάπες μας και τόσα άλλα» τονίζει σήμερα στην «Ε» η Βιργινία Καραγιώργου που απόψε στις 9, στον πολυχώρο Τέχνης Πρεβέντη, θα παρουσιάσει την 1.VOLTA της, μια συλλογή 15 τραγουδιών. Η κ. Καραγιώργου στη συνέντευξή της μιλάει για την πρώτη της βόλτα, την αποψινή εκδήλωση, την ενασχόλησή της με τη μουσική, αλλά και το από πού αντλεί έμπνευση. Η Βιργινία Καραγιώργου θα τονίσει χαρακτηριστικά ότι «Η έμπνευση είναι μια μαγική στιγμή που όταν έρχεται την αισθάνομαι σαν γλυκό τσίμπημα στην καρδιά. Οι μουσικές μου επιρροές είναι ένα κράμα από κλασικά ακούσματα, μουσική του κόσμου, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική. Είμαι γενικά ανοιχτή σε όλα τα μουσικά ερεθίσματα. Πάντα ψάχνω μέσα σ’ αυτά να βρω την ομορφιά».

 

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

• Κυρία Καραγιώργου, μιλήστε μας γι’ αυτήν την 1η σας βόλτα;
- Πρώτη βόλτα είναι μια συλλογή 15 τραγουδιών σε στίχους Παναγιώτη Μπαλιάκα και Μακάριου Σιγάλα και δικής μου μουσικής. Ο τίτλος της παρουσίασης 1.VOLTA (prima volta) είναι δανεισμένος από τη μουσική ορολογία. Σημαίνει επανάληψη της μελωδίας που οδηγεί σε 2.VOLTA, μερικές φορές και σε 3.VOLTA. Έτσι ήθελα να εκφράσω την επιθυμία μου, αυτό το μουσικό ταξίδι να έχει και συνέχεια.

• Τι περιλαμβάνει η σημερινή εκδήλωση;
- Η τέχνη μοιράζεται, κοινοποιείται, υπάρχει για να ακούγεται. Γι’ αυτό μαζί με μία ομάδα αξιόλογων μουσικών, θα παρουσιάσουμε ζωντανά τα τραγούδια αυτής της νέας δουλειάς. Οι μουσικοί και κύριοι ερμηνευτές τις συναυλίας είναι ο Νικόλας Έξαρχος στο πιάνο, ο Θάνος Καλαμπάκας στην κιθάρα και τραγούδι, η Αμαλία Σδρόλια στο τραγούδι και ο Γιάννης Λίταινας στο λαούτο και τραγούδι. Θα παίξω και θα τραγουδήσω μαζί τους. Θα μοιραστούμε κάτι απλό, πολύτιμο και αληθινό... το τραγούδι. Αυτό που δίνει νόημα στην ύπαρξή μας τραγουδώντας τους πόνους και τους καημούς μας, τις χαρές και τις λύπες μας, τη ζωή, τους έρωτες, τις αγάπες μας και τόσα άλλα.

• Πώς ήρθε η ενασχόληση με τη μουσική;
- Η ενασχόληση με τη μουσική άρχισε στην παιδική ηλικία. Η μουσική ήταν μέρος της καθημερινότητας μιας και προέρχομαι από μια οικογένεια με δύο γονείς που τραγουδούσαν, οπότε τα πρώτα ακούσματα ήταν από τους γονείς μου. Μέσα από τις μουσικές σπουδές αγάπησα τη μουσική περισσότερο και άρχισα να την καταλαβαίνω καλύτερα. Το να γράψω μουσική ήρθε αργότερα και ήταν κυρίως προσωπική ανάγκη. Ξεκίνησε αυθόρμητα επενδύοντας μουσικά τις θεατρικές παραστάσεις των παιδιών. Είμαι μουσικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου. Είμαι ανοιχτή σε ακούσματα. Αυτό με βοήθησε και διεύρυνε τους μουσικούς μου ορίζοντες. Λατρεύω τη μελοποιημένη ποίηση. Το πρώτο πράγμα που κάνω πριν τραγουδήσω είναι να ακούσω, να παρατηρήσω με προσοχή την κίνηση της μελωδίας και την εξέλιξη της αρμονίας ενός τραγουδιού. Ο ρυθμός επίσης έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Το πρώτο ποίημα που μελοποίησα ήταν «το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά. Στη συνέχεια ήρθαν και άλλα. Έπειτα ήρθε η μουσική για θέατρο. Έχω γράψει πρωτότυπη μουσική για θεατρικές σκηνές της πόλης. Μερικά έργα για τα οποία έγραψα μουσική είναι το «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Η ποντικοπαγίδα», «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», «Οι καρέκλες» κ.α. Εκεί γνώρισα τη δύναμη της ομάδας και το μαγικό αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει. Έπειτα ήρθαν οι λέξεις που ήταν δράση και γοητεία για εμένα. Όταν διάβασα τους στίχους του Μακάριου Σιγάλα και του Παναγιώτη Μπαλιάκα ένιωσα ότι προϋπήρχαν μέσα μου και εκεί ξεκίνησαν όλα. Άρχισα να γράφω τραγούδια.

• Από πού αντλείτε έμπνευση;
- Η έμπνευση έρχεται από ό,τι με συγκινεί. Κυρίως από τα απλά, τα ανθρώπινα, τα καθημερινά. Μπορεί να είναι το γέλιο ενός παιδιού, τα σπουδαία που μας δίνει η φύση για παράδειγμα μια βόλτα στο δάσος ή ένα ηλιοβασίλεμα, από την εικόνα του καθημερινού ανθρώπου του μόχθου και του μεροκάματου, από ένα βλέμμα. Από αυτά που βιώνω και βιώνουν και οι άνθρωποι που είναι γύρω μου. Η έμπνευση είναι μια μαγική στιγμή που όταν έρχεται την αισθάνομαι σαν γλυκό τσίμπημα στην καρδιά. Οι μουσικές μου επιρροές είναι ένα κράμα από κλασικά ακούσματα, μουσική του κόσμου, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική. Είμαι γενικά ανοιχτή σε όλα τα μουσικά ερεθίσματα. Πάντα ψάχνω μέσα σ αυτά να βρω την ομορφιά.

• Σχέδια για το μέλλον;
- Δεν κάνω σχέδια. Κάνω μόνο ευχές. Εύχομαι να πάει καλά η βραδιά της παρουσίασης της 1.VOLTA. Εύχομαι να ευχαριστηθούν οι ακροατές τα τραγούδια όπως τα ευχαριστιόμαστε κι εμείς στις πρόβες. Είναι ένα μοίρασμα από καρδιάς με άπειρες δυνατότητες. Σας ευχαριστώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass