Στον ρυθμό του ποταμού από χθες οι Λαρισαίοι

* ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ * Η ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ * ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, ΛΟΥΚΙΑ ΒΑΛΑΣΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΟΥ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2024 11:40

Με μουσική «φασαρία» από την μπάντα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας ξεκίνησε χθες το απόγευμα το Φεστιβάλ Πηνειού.

Η έναρξη έγινε από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, όπου τα παιδιά της μουσικής μπάντας ξεσήκωσαν στο πέρασμά τους μικρούς και μεγάλους, για να τους οδηγήσουν στην κοίτη του Πηνειού, όπου για τρεις ημέρες θα χτυπά η καρδιά του πολιτισμού. Μαζί τους και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης, που απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και δράσεις, με αγάπη για τη Λάρισα και το ποτάμι.
Η «αυλαία» του Φεστιβάλ σηκώθηκε χθες βράδυ με τη Ματούλα Ζαμάνη, τη Nalyssa Green και τις Σκιαδαρέσες, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα φορέων και συλλόγων να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στις δράσεις τους.
Σήμερα Πέμπτη τη «σκυτάλη» παίρνουν ο διάσημος τραγουδοποιός Μιχάλης Χατζηγιάννης στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’), που παρουσιάζει τα καλύτερά του τραγούδια, μέσα από δυόμισι δεκαετίες μουσικής δημιουργίας, που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας και υπόσχονται να μας γεμίσουν όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση! Στις «αποσκευές» του κουβαλά και νέα τραγούδια, που περιλαμβάνονται στον νέο του δίσκο.
Πλάι του, στη σκηνή για το Φεστιβάλ Πηνειού, η Λουκία Βαλάση, μια ταλαντούχα συνθέτρια, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και σολίστ στο σαντούρι. Από την ομάδα του και φέτος δε λείπει το δίδυμο: Εστέλλα Κοπάνου (φωνητικά και φλάουτο) και Γιώργος Παντέλογλου (φωνητικά και άλτο σαξόφωνο). Και βέβαια οι αγαπημένοι του, πιστοί φίλοι και καταξιωμένοι μουσικοί: ο Σόλωνας Αποστολάκης στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, ο Σπύρος Μάζης στο μπάσο, ο Δημήτρης Τσόλης στα τύμπανα, ο Κωστής Πυρένης στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και ο Νικόλας Πλάτων στην τρομπέτα. Υπεύθυνος ήχου Σταύρος Συκιανάκης.
Στις σκηνές Β’ και Γ’ ανεβαίνουν οι: 1x1 (στις 8 μ.μ.), The Vocults (στις 9 μ.μ.) και Ταφ Λάθος (στις 10 μ.μ.) και Aladala Band (στις 9 μ.μ.) και η Μαριάννα Ζάχου (στις 10 μ.μ). Η Μαριάννα Ζάχου ξεκινά τις καλοκαιρινές της συναυλίες, με πρώτο σταθμό τη Λάρισα και το Φεστιβάλ Πηνειού. Μέσα από ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, με μουσικές από όλον τον κόσμο, η νεαρή ερμηνεύτρια προσκαλεί το κοινό σε ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «KΡΥΟ ΦΙΛΙ». Μαζί της επί σκηνής: Σπύρος Καβαλλιεράτος: κιθάρα, Δημήτρης Μήτσιος: πιάνο, Γιώργος Κατσάρας: κρουστά και ο Κώστας Κωστούλης στα πνευστά.
Την τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου και Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, «Ο Έρωτας πιάνει δουλειά», στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’), τη νέα μεγάλη επιτυχία του μοναδικού δημιουργού Σταμάτη Κραουνάκη. Πολλά τραγούδια, καινούρια και παλιά, του Σταμάτη. Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια, καημούς κι ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτήν τη βραδιά στα ωραιότερα όνειρά μας.
Μαζί του οι: Δημήτριος Ανδρεάδης - πιάνο, Χρήστος Γεροντίδης - τραγούδι, Νίκος Κατσίκης - μπουζούκι, ισπανικό λαούτο, Κοσμάς Κοκόλης - μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι, Κώστας Μπουγιώτης - τραγούδι, Πένυ Ξενάκη - τραγούδι, Θεολόγος Παπανικολάου - βιολί, τραγούδι, Λάμπρος Παπανικολάου - κοντραμπάσο, Γιώργος Στιβανάκης - τραγούδι, Γιώργος Ταμιωλάκης - βιολοντσέλο, ήχος Γιώργος Τσατσούλης, φώτα Δημήτρης Τζιμ Λάιος, διεύθυνση παραγωγής Gionik - Γιώργος Τσεβρένης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass