Μαρινέλλα – Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια

* ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΕΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 11:06

Παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το βιβλίο «Μαρινέλλα – Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια», η βιογραφία της Μαρινέλλας, μιας από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, που την έγραψε ο Γιάννης Ξανθούλης.

Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Διόπτρα το περιοδικό wish και το βιβλιοπωλείο Άνεμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Ξανθούλης θα συνομιλήσουν με αφορμή το βιβλίο, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η Μαρινέλλα θα τραγουδήσει. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Με οδηγό κοινές τους και μη αναμνήσεις η καλλιτέχνιδα και ο συγγραφέας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και δημιούργησαν κάτι πολύ περισσότερο από μια συνηθισμένη βιογραφία. Μια εξιστόρηση της πορείας της Μαρινέλλας, από την παιδική της ηλικία μέχρι και σήμερα, μέσα από το πρίσμα της διεισδυτικής ματιάς του Γιάννη Ξανθούλη. Μια πορεία που μέσα από αυτή την αφήγηση απέκτησε μυθιστορηματική διάσταση. Η βιογραφία της μνημειώδους ερμηνεύτριας δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από ένα έργο με δική του, μοναδική υπόσταση.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Θα έπρεπε να γράψετε ένα βιβλίο για τη μαμά». Κουβέντα από την Τζωρτίνα στα γενέθλια της Μαρινέλλας, πριν από χρόνια. Το άκουσα, το ξέχασα. Δεν το πήρα αψήφιστα, αλλά ήξερα πως είμαι ακατάλληλος για βιογράφος, εξαιτίας του ύφους που γράφω. Καλώς ή κακώς. Από αλλού ξεκινώ και αλλού βρίσκομαι, παρεμβαίνει το θυμικό μου, νευριάζω με τους ήρωές μου, κάνω αυτά που κάνω, ώστε να μη συμπεριλαμβάνομαι στους τρέχοντες κολοσσούς της λογοτεχνίας. Δεν παραληρώ για τα αποδεκτά «πολιτικώς ορθά» και de facto απυρόβλητα μείζονα θέματα. Με τέτοιον χαρακτήρα πώς να αναλάβω μια Μαρινέλλα, με την οποία ναι μεν μας συνδέουν μερικές ενδιαφέρουσες δεκαετίες, αλλά δεν θα μου προέκυπταν φωτοστέφανα και θαυμαστικές κορόνες για τον μελωδικό κόσμο της νύχτας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass