Εις μνήμην Ιωάννη Χρoνόπουλου

*Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 11:30

Στη μνήμη του Λαρισαίου ζωγράφου Ιωάννη Χρονόπουλου είναι η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Εφ’ όλης της ύλης» που εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 19 (Αίθουσα Τλούπα). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 22 Ιουνίου και θα λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή 19:00 - 21:15, Σάββατο 12:00- 13:30 - 19:00 - 21:00.

Ο Ιωάννης Χρονόπουλος έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2023 σε ηλικία 86 ετών, έχοντας κάνει γνωστό το έργο του σε όλη την Ελλάδα με πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του. Παράλληλα με το πραγματικό του επίθετο, χρησιμοποίησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Γ. Κρινάνθης. Γεννημένος στο Φανάρι της Ανδρίτσαινας, έφυγε σε εφηβική ηλικία κυνηγώντας το όνειρό του. Κάνοντας δουλειές όπως εισπράκτορας, ελαιοχρωματιστής, λαχειοπώλης, τελείωσε τη νυχτερινή Εμπορική Σχολή και στη συνέχεια δούλεψε ως λογιστής. Ανήσυχο πνεύμα συνέχισε να παρακολουθεί μαθήματα Αγγλικής, Ηλεκτρονικής, Ζωγραφικής, αλλά και το Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Άνθρωπος της τέχνης και του πνεύματος, ταυτόχρονα με το πάθος του για τη ζωγραφική ασχολήθηκε και με τη συγγραφή δοκιμίων και ποιητικών συλλογών. Λάτρης της φύσης αποτύπωσε πολυάριθμα τοπία σε λάδι και ακουαρέλα, αλλά και νεκρές φύσεις, καθώς και έργα βασισμένα στον κυβισμό. Δημιούργησε, επίσης, ελεύθερες συνθέσεις χρώματος με ακρυλικά και χρήση εξωζωγραφικών υλικών όπως ξύλο, σύρμα, χαρτί, πέτρα. Υπήρξε, επίσης, ενεργό μέλος του Συνδέσμου Πελοποννησίων του Νομού Λάρισας για δεκαετίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass