«120 Χρόνια, Μακεδονικός Αγώνας»

*ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ *ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 12:11

Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση της 1ης Στρατιάς με τίτλο «120 Χρόνια, Μακεδονικός Αγώνας» πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της 1ης Στρατιάς.

Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα για την ιστορική εξέλιξη, καθώς και τη θυσία των Μακεδονομάχων, με ιδιαίτερη έμφαση στον Τέλλο Άγρα και στον συναγωνιστή του Τώνη Μίγγο. Παράλληλα, δύο σπουδαίοι ιστορικοί, ο Χαράλαμπος Μηνάογλου και ο Κωνσταντίνος Χολέβας, προσέγγισαν το θέμα, φωτίζοντας πτυχές και συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και Μανιάτες, οι οποίοι μίλησαν για την προσφορά της Μάνης στον Μακεδονικό Αγώνα.
Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσίασε φορεσιές από τη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, η έφορος της Ιματιοθήκης και αντιπρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας κ. Παναγιώτα Σούρλα-Αβραμοπούλου παρουσίασε τις γυναικείες φορεσιές της Λητής Θεσσαλονίκης, το Ρουμλούκι Ημαθίας και τις αντρικές φορεσιές της Επισκοπής Νάουσας και βέβαια, την κατ’ εξοχήν φορεσιά του Μακεδονικού αγώνα, του Παύλου Μελά. Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ευχαρίστησε το ΛτΕ Λάρισας για την παρουσίαση και παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων, κ. Βασιλική Παπαγιάννη, η οποία ανταπέδωσε ως αντίδωρο παραδοσιακό κόσμημα με τον δικέφαλο αετό, σύμβολο του Βυζαντίου και αγαπημένο σύμβολο της ελληνικής παράδοσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας και η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass