Εκτίθενται έργα ιστορικής σημασίας της Συλλογής Κατσίγρα

*Το Σάββατο 18 Μαΐου στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2024 11:20

Το Σάββατο 18 Μαΐου ημερομηνία η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Το άγνωστο αριστούργημα; Η δωρεά», με επιμέλεια του προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 60 έργα ιστορικής σημασίας από τις συλλογές του μουσείου, έργα από τα βραβευθέντα στην πρώτη Μπιενάλε Λάρισας, καθώς επίσης και έργα από τη δωρεά συνολικά 22 έργων, ιδιωτών και καλλιτεχνών οι οποίοι τα πρόσφεραν με πρωτοβουλία της νέας Καλλιτεχνικής Επιτροπής, για να ενισχύσουν τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γεωργίου Ι. Κατσίγρα.
Σκοπός της έκθεσης είναι η συγκρότηση μιας αντιπροσωπευτικής ενότητας έργων που θα εικονογραφεί το πέρασμα από τον 20ό αι. στον 21ο και από την παραδοσιακή τέχνη στην πρωτοπορία. Η ενότητα αυτή θα αποτελέσει μια καινούργια γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τους μη εκτεθειμένους θησαυρούς του Μουσείου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα.
Τα έργα των δωρητών που θα εκτίθενται είναι: η κ. Ντόρα Κουκουλομμάτη πρόσφερε στην Πινακοθήκη Λάρισας δύο πίνακες του πατέρα της, του αείμνηστου Σπύρου Κουκουλομμάτη (1917 - 1995), ο κ. Ηλίας Φαεινός πρόσφερε πίνακα του πατέρα του, του αείμνηστου Βαγγέλη Φαεινού (1918 - 1985), ο  κ. Παντελής Τσάτσης, διευθυντής της «Αρτ θεσσαλονίκη», πρόσφερε έργα των: Δημήτρη Ντοκατζή (1958 - 2017), Θανάση Τότσικα, Μανώλη Πολυμέρη και Παντελή Τσάτση, ο καθηγητής Θόδωρος Παπαγιάννης πρόσφερε χρησιδάνειο προς το μουσείο  γλυπτό του, το Hellenic Diaspora Foundation της Πάτρας πρόσφερε κεραμικό γλυπτό του Μεμά Καλογηράτου. Επίσης πρόσφεραν έργα τους οι παρακάτω διακεκριμένοι δημιουργοί:
Ειρήνη Κανά, Θανάσης Μακρής, Σάββας Πουρσανίδης, Κώστας Ντιός, Μαρία Κτιστοπούλου, Νεκτάριος Κοντοβράκης, Στάθης Βατανίδης, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Γιάννης Ασημακόπουλος, Δημήτρης Σεβαστάκης, Κατερίνα Ριμπατσιού, Σωτήρης Αδριανός, Ανδρέας Δεβετζής, Μάνος Ιωαννίδης, Νίκος Κασσέρης και Κάλλη Καστώρη.
Η εκδήλωση που περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα έργα από τις αποθήκες του Μουσείου σε διάλογο με τα έργα της ανωτέρω δωρεάς, αφιερώνεται στη μνήμη του ζωγράφου και πρώην προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Κυριάκου Κατζουράκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass