«Οι 4 εποχές» του Γιάννη Χριστάκη

* ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 12:45

Έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού-ιστορικού της τέχνης Γιάννη Χριστάκη θα πραγματοποιηθεί στην art gallery Μαργώνη σήμερα Παρασκευή και με ώρα εγκαινίων στις 7.30 μ. μ. (διάρκεια έκθεσης μέχρι 18 Μαΐου).

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια δουλειά των τελευταίων ετών με θέμα «4 Εποχές», έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων που σηματοδοτούν την πορεία του καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια. Ο Γιάννης Χριστάκης αναφέρει για τη δουλειά αυτή ότι: «Οι 4 Εποχές ο τίτλος αυτής της έκθεσης αν τον αναλύσουμε μας παραπέμπει στη χρονολογική εξέλιξη της φύσης-εποχών στον πλανήτη μας. Στην εικαστική γλώσσα, εκτός της οπτικής επαφής παρουσιάζονται προσωπικές εμπειρίες, οι οποίες βασίζονται στις εικαστικές εξελίξεις στην προσωπική μου σχέση με τη φύση και γενικά στον τρόπο θέασης με το φυσικό μας περιβάλλον. Στα έργα μου προσπαθώ να φωτογραφίσω τη φύση ως ορίζοντα απέραντης ομορφιάς, γνώσης και αντίληψης της πραγματικότητας για τον άνθρωπο. Οι εικόνες της φύσης όπως παρουσιάζονται δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα για τον θεατή, αποφεύγοντας τη «σκληρότητα» στον «λαβύρινθο» της πόλης. Τα άγρια άνθη, οι ανθισμένες αμυγδαλιές, οι χρωματικές εντυπώσεις της φύσης, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας είναι η άλλη πλευρά, κάποιες στιγμές υπέρτατης γαλήνης και ευτυχίας που ίσως έχουμε απολέσει και μάταια αναζητούμε στην επίπλαστη τεχνολογική μας ευδαιμονία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass