Τα διδάγματα του Ιπποκράτη στον τοίχο του Κτιρίου Κατσίγρα

ΜΕΣΩ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ «Η ΑΕΝΑΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2023 11:08

Η διαχρονία του Ιπποκράτη, και το τεράστιο αποτύπωμά του σε παγκόσμιο

επίπεδο, αλλά και το αποτύπωμα της Λάρισας στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό, όπως και στον επιστημονικό χάρτη, αναδείχθηκαν χθες βράδυ κατά τη χαρτογραφημένη προβολή στην πλατεία Ταχυδρομείου, για τη ζωή και το έργο του Πατέρα της Ιατρικής. Στο πλαίσιο του θεσμού «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή» φέτος παρουσιάστηκε το Projection Mapping «Ιπποκράτης ο θεραπευτής- Από την αρχαιότητα στον 21ο αιώνα», του Θοδωρή Ράντου και των συνεργατών του στην Interactive Light Design, που προβλήθηκε στο κτίριο της Ιατρικής – Κατσίγρα. Μέσω του projection mapping, που είναι μια μορφή video τέχνης, που διαφέρει από την κλασική προβολή εικόνας πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια, αναδείχθηκαν τα προτάγματα και τα διδάγματα του πατέρα της Ιατρικής που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η προβολή είναι παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο “Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή” που διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και υποστηρίζουν το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, ο Σύλλογος Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, η υπαίθρια αιμοδοσία από την υπηρεσία αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass