Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Τριάντα χρόνια δίνει ...ρυθμό στην εκπαίδευση

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2022 11:16

Με νότες, μελωδίες και ρυθμό οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας ξεδίπλωσαν για μία ακόμα φορά χθες το ταλέντο τους σε μια υπέροχη συναυλία, σηματοδοτώντας τα 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του ιδρύματος στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.


Γεμάτο σε εμπειρίες, πλούσιο σε δημιουργία, «χορτάτο» σε χειροκρότημα και με δεκάδες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας διανύει φέτος την τρίτη δεκαετία της ζωής του, αποδεικνύοντας τον πολυδιάστατο παιδευτικό χαρακτήρα της μουσικής και τη σημασία της καλλιτεχνικής παιδείας στη δημόσια εκπαίδευση.
Το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Λάρισας ιδρύθηκε το 1992 και έκτοτε με τη συστηματική προσπάθεια των εκπαιδευτικών του καθιερώθηκε ως θεσμός στην κοινωνία της Λάρισας και ανέδειξε εξαιρετικούς νέους μουσικούς.
Παράλληλα, μέσα από τον δομημένο τρόπο λειτουργίας του κατάφερε να συνδέσει τη μουσική με τη δημιουργική καλλιέργεια του πνεύματος και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών-μαθητριών, ενώ εξίσου σημαντική είναι η συμβολή του στην ανατροφοδότηση της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.
Από την παραδοσιακή, τη λαϊκή και την κλασική μουσική μέχρι τη σύγχρονη, τα μαθητικά μουσικά σύνολα του σχολείου και οι καθηγητές-καθηγήτριές του έδωσαν χθες το στίγμα της μουσικής τους ταυτότητας σε μια συναυλία που ξεχείλιζε από ρυθμό και εφηβικό ενθουσιασμό, λειτουργώντας ως προάγγελος των εορτασμών για τα 30 χρόνια λειτουργίας του.
Tη συναυλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και μαθητές, μαθήτριες και γονείς, καταχειροκροτώντας με ενθουσιασμό την υπέροχη εμφάνιση των ταλαντούχων μουσικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass