Καλοκαιρινά CINERENDEZ-VOUS για παιδιά

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας από αύριο

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2022 11:18

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα δίνει τρία απογευματινά CINErendez-vous στα παιδιά της πόλης για να απολαύσουν το γαλλικό animation κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Η πρώτη προβολή της ταινίας «Παραμύθια της νύχτας» θα γίνει αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ.


Περίληψη ταινίας: Κάθε βράδυ, ένα κορίτσι, ένα αγόρι και ένας ηλικιωμένος τεχνικός συναντιούνται σε έναν μικρό κινηματογράφο που μοιάζει εγκαταλελειμμένος, αλλά είναι γεμάτος θαύματα. Οι τρεις φίλοι εφευρίσκουν, ερευνούν, ζωγραφίζουν και ντύνονται.
Και παίζουν όλες τις ιστορίες που θέλουν σε μια μαγική νύχτα όπου όλα είναι πιθανά: μάγοι και νεράιδες, ισχυροί βασιλιάδες και σταβλίτες, λυκάνθρωποι και αδίστακτες κυρίες, καθεδρικοί ναοί και αχυρένιες καλύβες, χρυσές πόλεις και βαθιά δάση, κύματα αρμονίας από τεράστιες χορωδίες και τα ξόρκια ενός μόνο τυμπάνου, κακία που ρημάζει και αθωότητα που θριαμβεύει.
Η δεύτερη προβολή της ταινίας «Η συμφορά ή ένα παιδί της Μάρθας Τζέιν Κανάρι» θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. Περίληψη ταινίας: 1863, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε ένα καραβάνι που κατευθύνεται προς τη Δύση σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, ο πατέρας της Martha Jane τραυματίζεται. Από εδώ και μπρος θα πρέπει να οδηγήσει την άμαξα της οικογένειας και να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων. Το μάθημα είναι σκληρό, αλλά ποτέ άλλοτε η Martha Jane δεν ένιωσε τόσο ελεύθερη. Και εφόσον είναι πιο πρακτικό για να ιππεύσει, δεν διστάζει να φορέσει παντελόνι. Για τον Abraham, επικεφαλής του καραβανιού, το θράσος της είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κατηγορούμενη για κλοπή, η Martha αναγκάζεται να το σκάσει. Ντυμένη σαν αγόρι και προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά της, θα ανακαλύψει έναν κόσμο που διαμορφώνεται και στον οποίο θα πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά μία θέση.
Τέλος, η προβολή της ταινίας «Little Vampire» θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. Περίληψη ταινίας: Ο μικρός βρικόλακας ζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι με μια χαρούμενη ομάδα τεράτων, αλλά βαριέται τρομερά... Έχουν περάσει 300 χρόνια από τότε που έγινε 10 ετών, οπότε τα πειρατικά πλοία και η κινηματογραφική λέσχη δεν τον έχουν διασκεδάσει εδώ και πολύ καιρό. Το όνειρό του; Να πηγαίνω στο σχολείο και να κάνω φίλους. Αλλά οι γονείς του δεν το βλέπουν έτσι, ο έξω κόσμος είναι πολύ επικίνδυνος. Συνοδευόμενος από τον Fantomate, το πιστό του μπουλντόγκ, ο Μικρός Βρικόλακας δραπετεύει κρυφά από την έπαυλη, αποφασισμένος να συναντήσει άλλα παιδιά. Είσοδος ελεύθερη, απαιτείται κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2410-287.508, larissa@ifg.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass