«Φόνοι και συνωμοσίες στην Κωνσταντινούπολη»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΤΑΣ ΤΣΑΡΕΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2022 12:18

Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το βιβλίο της Λαρισαίας συγγραφέα Άντας Τσαρέα. Πρόκειται για ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Φόνοι και συνωμοσίες στην Κωνσταντινούπολη» και εξελίσσεται την εποχή που σβήνει το φως του Απόλλωνα και λάμπει ο ήλιος της χριστιανοσύνης στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας, στην αυτοκρατορία του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, κυκλοφορεί δε από τις εκδόσεις «Αύρα».


Μάιος του σωτηρίου έτους 537 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Η Θεανώ, το κεντρικό πρόσωπο της μυθοπλασίας, γιάτρισσα και ιατροδικαστής, έχοντας η ίδια τη μοίρα της στα χέρια της επεμβαίνει, με την παιδεία της, να αλλάξει τη μοίρα και των άλλων γυναικών, λιγότερο τυχερών λόγω της καταγωγής τους, σε μια πόλη που το δυνατό φως της δόξας της, ρίχνει το πιο βαθύ της σκοτάδι στα φτωχικά σοκάκια και στις σφραγισμένες αίθουσες των ανακτόρων.   
Η αναζήτησή της για να βρεθούν τα δύο ορφανά κορίτσια που εξαφανίστηκαν από το Μοναστήρι που φροντίζει ως γιατρός θα τη φέρουν στα ιδιαίτερα μιας δολοφονημένης εταίρας, στα χαμόσπιτα που ξημερώνονται πρώην πόρνες, στους λασπότοπους που απλώνουν τα χέρια τους οι ζητιάνοι, στις αποθήκες που ντροπιάζονται οι μονομάχοι, στα καπηλειά που απλώνουν τα μαλακά τους χέρια σε ανήλικα οι εκτομίες (ευνούχοι). Τα μυστικά φυλάσσονται σε σπασμένα αγγεία που χρειάζονται ερμηνεία. Οι ψίθυροι των υψηλών αξιωματούχων συνωμοτικοί. Θύτες και θύματα όλοι σ’ ένα αέναο παιχνίδι εξουσίας, σε μια πόλη που δεν έχει έλεος για τους αδύναμους. Η Θεανώ όμως γνωρίζει τη δύναμή της και αναζητά πέρα από τους ενόχους το δίκαιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass