Η «Πομόνα» του Αργύρη Φασούλα υποψήφια για βραβείο

ΣΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2022 21:07
Ο Αργύρης Φασούλας τέρμα δεξιά (με το κίτρινο πουκάμισο) στην παρουσίαση του βιβλίου του τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Αυλή του Μύλου Ο Αργύρης Φασούλας τέρμα δεξιά (με το κίτρινο πουκάμισο) στην παρουσίαση του βιβλίου του τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Αυλή του Μύλου

Άλλη μία διάκριση της λαρισινής λογοτεχνίας ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο του φετινού καλοκαιριού. Το βιβλίο του Αργύρη Φασούλα «Πομόνα» (εκδόσεις «Μάγμα») είναι υποψήφιο για το βραβείο «Πρωτοεμφανιζόμενοι στην Πεζογραφία των Λογοτεχνικών Βραβείων Αναγνώστη», αφού βρίσκεται στη βραχεία λίστα της κατηγορίας μαζί με άλλα 7 βιβλία.


Η υποψηφιότητα του Αργύρη Φασούλα προστίθεται σ’ αυτήν της Μαρίας Παπαγιάννη στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βραβείο για Εφήβους για το βιβλίο της «Χρυσά Κουπιά» (εκδόσεις «Πατάκη») του Αναγνώστη, αλλά και του Ηλία Κουρκούτα για την ποιητική συλλογή «Ο σκύλος της Αγάπης» (εκδόσεις «Τόπος») στην κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση των βραβείων Public.
Ο Αργύρης Φασούλας σε συνέντευξή του στην «Ε» τον περασμένο Σεπτέμβρη μιλώντας για το βιβλίο του είχε σημειώσει πως: «Τα διηγήματα της συλλογής εξελίσσονται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, όχι διότι θεωρώ πως η Θεσσαλία έχει κάτι εντελώς ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη, αλλά για λόγους προσωπικούς. Διότι εμένα που μεγάλωσα εδώ, αυτά είναι τα βιώματά μου. Επομένως, ενστικτωδώς ανατρέχω σ’ αυτά πολύ συχνά όταν σκέφτομαι ορισμένα πράγματα - και με μία δόση νοσταλγίας ίσως.
Κατά τ’ άλλα, νομίζω ότι ο άνθρωπος στα βασικά του χαρακτηριστικά είναι παντού ο ίδιος. Δεν θα συγκινιόταν αλλιώς ο Ιάπωνας με τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, ούτε εμάς θα μας άγγιζε λ.χ. η λατινοαμερικάνικη ποίηση ή η γλυπτική λαών που έζησαν πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια και σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές από τις σημερινές. Υπάρχει επομένως μία βασική συγγένεια που μας επιτρέπει αυτού του είδους την επικοινωνία και αυτό είναι σημαντικό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Επιτροπή κρίσης για τα βιβλία ενηλίκων αποτελούν οι: Αγγελής Δημήτρης, ποιητής, διευθυντής περ. «Φρέαρ», εκπαιδευτικός. Ελισάβετ Κοτζιά, κριτικός Λογοτεχνίας. Γιάννης Μπασκόζος, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Βαρβάρα Ρούσσου, ΕΔΙΠ, ΑΣΚΤ, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Αριστοτέλης Σαΐνης, κριτικός Λογοτεχνίας. Κατερίνα Σχινά, κριτικός Λογοτεχνίας, μεταφράστρια. Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός Λογοτεχνίας.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass