Γήπεδο πεντάνκ στην Πινακοθήκη

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ «PLAYHOUSE ATELIE»

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2022 15:35
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Γήπεδο πεντάνκ (εδαφοσφαίριση ή μπόλια) θα δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Το γήπεδο θα είναι το πρώτο του είδους του στη Λάρισα και θα το δημιουργήσει το «Playhouse Atelie», το καφέ που λειτουργεί στο ισόγειο της Πινακοθήκης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.


Το πεντάνκ το συναντάμε σήμερα κυρίως στη Γαλλία, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος απαριθμεί πάνω από 600.000 μέλη σε 52 χώρες. Το γήπεδο αποτελεί μια βασική παράμετρο στο παιχνίδι. Αυτό μπορεί να είναι διαμορφωμένο με σχεδόν οποιοδήποτε υλικό, χώμα, χαλίκι, γρασίδι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Playhouse Atelie» ζήτησε την έγκριση πρόσβασης στην ταράτσα του καφέ της Πινακοθήκης με σκοπό την εκμετάλλευσή της για την προβολή ταινιών αλλά και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά η διοίκηση της Πινακοθήκης δεν έκανε δεκτό το αίτημα λόγω του ότι η πρόσβαση στην ταράτσα είναι από το αίθριο του Α’ ορόφου που είναι εσωτερικός χώρος της Πινακοθήκης και πρέπει να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφάλειας των έργων που φιλοξενούνται σε περιοδικές εκθέσεις.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass