Χριστουγεννιάτικη «μαγεία» στο ΔΩΛ

ΛΑΜΠΡΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2021 21:02

Σαν μαγικό ραβδί η μπαγκέτα του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη με το πρώτο της λίκνισμα

σκόρπισε αφειδώς χριστουγεννιάτικη μαγεία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Οι Λαρισαίοι που γέμισαν το Ωδείο της πόλης, χθες το βράδυ, απόλαυσαν μια ανεπανάληπτη ακουστική εμπειρία από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Μελωδίες που έχουν συνδυαστεί με παραμυθένιους κόσμους, αλλά και στιγμές που η κλασική μουσική συνάντησε την τζαζ σε υπέροχες και «πολύχρωμες» ενορχηστρώσεις κυριάρχησαν στην εορταστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας, εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, του Δ.Ω.Λ. και με τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.
Ο μαέστρος και οι μουσικοί απέδωσαν με έξοχο τρόπο τα έργα «A most wonderful Christmas», «Have yourself a merry little Christmas», «Sleigh ride», «Polar express», «A Ralph Vaughan Williams Christmas», «A Christmas Festival», «The Christmas song» που αποτελούσαν το πρώτο μέρος του προγράμματος. Η συναυλία έκλεισε με τον θρυλικό «Καρυοθραύστη», την ωραιότερη ιστορία των Χριστουγέννων, με τη Συμφωνική Ορχήστρα να αποδίδει με συναισθηματική δύναμη και θεατρικότητα τη μουσική σύνθεση του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, «αναγκάζοντας» το κοινό να ξεσπάσει σε θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Στο τέλος της εκδήλωσης δε, προσφέρθηκαν δύο ανθοδέσμες στον Χρήστο Κτιστάκη, μία εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων και η άλλη από τον Σύλλογο Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης Ντίνος Διαμάντος, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Απόστολος Αλεξίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Νέλλη Βασβατέκη, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, η διευθύντρια του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελενα Καματέρη, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Εύη Τσάλμα και πολύς κόσμος που γέμισε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.               

Θανάσης Αραμπατζής

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass