Ενας παραμυθένιος κόσμος στο ΔΩΛ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 μ.μ.

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2021 14:01

Την εορταστική της συναυλία παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη, σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ.
Θα ακουστούν μελωδίες που έχουμε συνδυάσει με χριστουγεννιάτικες ταινίες και παραμυθένιους κόσμους. Polar express, A most wonderful Christmas, Have yourself a merry little Christmas, Sleigh ride, είναι μερικές μόνο από αυτές που θα ακουστούν.
Η κλασική μουσική συναντά την τζαζ σε υπέροχες και «πολύχρωμες» ενορχηστρώσεις για μεγάλη ορχήστρα.


Μια πανδαισία ήχου που μόνο μια πλήρης συμφωνική ορχήστρα μπορεί να δώσει.
Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα παρουσιάσει την ιδιαίτερα αγαπητή και γνωστή σουίτα «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι. Ένα από τα διασημότερα μπαλέτα στην ιστορία της μουσικής.
Η Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης μας υπόσχεται μια ανεπανάληπτη ακουστική εμπειρία. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, του ΔΩΛ και της στήριξης του Συλλόγου Φίλων της Σ.Ο.Λ.
Γενική είσοδος 5 ευρώ. Η προπώληση στο viva.gr θα ισχύει μέχρι σήμερα Τετάρτη 29/12/2021 στις 12 το μεσημέρι.
https://www.viva.gr/tickets/music/eortastiki-synavlia-tis-sol/
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, η προσέλευση κοινού και το ταμείο θα ξεκινήσει στις 18:00. Απαραίτητη προσκόμιση self test 24 ωρών για ανήλικους 4-17 ετών.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Ωδείου.
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

P. I. Tchaikovsky-Nutcracker
Ο εξαίρετος Ρώσος συνθέτης Pyotr Il′yich Tchaikovsky (1840-1893), ήταν ίσως ο πρώτος που εγκαινίασε ένα νέο μουσικό ιδίωμα. Θεμελίωσε ένα βαθιά προσωπικό κι εθνικό ύφος, πάνω στη σπουδή της δυτικής μουσικής παράδοσης.
Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να ενοποιήσει τη μουσική σκέψη του Beethoven και του Schumann, των οποίων οι δημιουργίες μεσουρανούσαν εκείνη την εποχή, με τις παραδοσιακές μελωδίες της Ρωσίας.
Μετά τη Λίμνη των Κύκνων και την Ωραία Κοιμωμένη του δάσους, ο Καρυοθραύστης είναι το τελευταίο από τα τρία σκηνικά του αριστουργήματα και από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία του μπαλέτου.
Έργο της ώριμης συνθετικής του δραστηριότητας, βασίζεται στην ιστορία του Γερμανού συγγραφέα E.T.A. Hoffmann, ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών (1816). Πρόκειται για μια πικρή ιστορία που διασκεύασε με ευαισθησία ο Αλέξανδρος Δουμάς πατέρας, μετατρέποντάς τη σε τρυφερό παραμύθι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass