Ο Δ. Λακασάς για τη διαχείριση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ DIVANI PALACE

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2021 11:04

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και

Βιομηχάνων και το βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Λακασά, σε επιμέλεια Δημήτρη Γούλια, «Άνθρωπος 4.0», την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο ξενοδοχείο Divani Palace Larissa.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λάρισας, Γιάννης Φαλδαμής, Εκδόσεις Κλειδάριθμος (διαδικτυακά), Τάσος Γούσιος, Business Future Institute
Πάνελ ομιλητών: Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (διαδικτυακά), Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος ΣΘΕΒ, Βασίλης Γερογιάννης, καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νικόλαος Παπαγεωργίου, πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΚΔΘ, Έλενα Μπάρδα, ακαδημαϊκή διευθύντρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Δημήτρης Λακασάς, CEO Olympia Electronics, συγγραφέας άνθρωπος 4.0, Δημήτρης Γούλιας, οικονομικός αναλυτής ΣΕΒΕ, επιστημονικός επιμελητής Άνθρωπος 4.0. Συντονισμός εκδήλωσης: Ελένη Καματέρη, γενική διευθύντρια ΣΘΕΒ.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα γίνεται με κράτηση στη φόρμα https://forms. gle/hsCCEoKgShFHx46d8. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τι είναι επιτέλους αυτή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Αφορά τη βιομηχανία των ανεπτυγμένων χωρών ή μήπως μας αφορά όλους; Τα ερωτήματα που δημιουργεί η έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι πολλά και δύσκολα, η απάντηση όμως είναι απλή. Η σοφή διαχείριση της γνώσης θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην επιτυχημένη εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε μια καμπή της εξελικτικής του πορείας και βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε σταυροδρόμι, όπου καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του.
Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

O συγγραφέας
Ο Δημήτριος Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973 στον Κολινδρό Πιερίας. Είναι CEO της Olympia ElectronicsA.E. Το 2017 ανακηρύχτηκε «Καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς» στον διαγωνισμό της EY - ERNST & YOUNG. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στον οικονομικό και επιχειρηματικό Τύπο. Έχει πτυχίο Οικονομικών και Marketing από το City College – University Of Sheffield και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Β.Α.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Sheffield.

Ο επιμελητής του βιβλίου
Ο Δημήτρης Γούλιας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1989 στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 2017 εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και είναι υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (BSc) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Master in International Business) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass