«Κινηματογραφικοί δημιουργοί στο τέλος του 20ού αιώνα»

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2021 13:28

Λίγο πριν το μεταίχμιο του περάσματος σε μια νέα χιλιετία, σε μια εποχή που πάλευε να βρει τα βήματά της και να υποδεχτεί έναν νέο κόσμο που βρισκόταν στα σπάργανα (κατάρρευση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, τεχνολογική επανάσταση της καθημερινότητας, παγκοσμιοποίηση της πληροφορίας, άνοιγμα της ελεύθερης αγοράς, κρίση και παρακμή των ιδεολογιών), ο κινηματογράφος ζούσε τη δική του μεταβατική περίοδο.


Η εποχή των auteurs έμοιαζε μακρινή, τα ρηξικέλευθα ρεύματα έδειχναν να έχουν στερέψει και οι ταινίες ξάφνου μετακόμιζαν από τη σκοτεινή αίθουσα στη μικρή οθόνη. Σε αυτήν την περίοδο ανακατατάξεων, επαναπροσδιορισμού, αναστοχασμού και επανεκκίνησης, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και λίγο πριν το millennium, εμφανίστηκαν οι δημιουργοί που μονοπωλούν το σύγχρονο κινηματογραφικό στερέωμα.
Οι δημιουργοί εκείνοι που μας υπενθυμίζουν εκείνο το ανεκτίμητο και αναντικατάστατο συναίσθημα προσμονής για κάθε νέα ταινία που μας χαρίζουν.
Ο κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Παπαδημητρίου διεισδύει στο έργο των Πολ Τόμας Άντερσον, Ντενί Βιλνέβ, Κρίστοφερ Νόλαν και Γουές Άντερσον σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. μέσα από την πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat.
Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass