Αυλαία για «Το δικό μας πλήθος»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2021 11:00

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών

δράσεών της σχεδίασε και οργάνωσε τη δράση για παιδιά με τίτλο «Το δικό μας πλήθος» η οποία έχει αναφορά την έκθεση του Γιάννη Γαΐτη με τίτλο «Το Πλήθος και η Μοναξιά».
Η δράση με τίτλο «Το δικό μας πλήθος» πρότεινε στα παιδιά να εμπνευστούν από τα ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη και να δημιουργήσουν τα δικά τους. Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, συμμετείχαν περίπου 300 παιδιά ηλικίας έως 18 ετών. Οι δημιουργίες στάλθηκαν, λόγω των ειδικών συνθηκών και προς αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Όπως εξ αρχής είχε ανακοινωθεί, σκοπός της δράσης ήταν μετά την ολοκλήρωσή της να δημιουργηθεί με τα «ανθρωπάκια» που θα συγκεντρωθούν, μέσα από ένα εγχείρημα για την άτυπη συνεργασία από απόσταση και την αλληλεπίδραση των παραγόμενων έργων, το δικό τους/μας πλήθος. Το επόμενο διάστημα, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, θα δημιουργήσει μία αφίσα στην οποία θα παρουσιάζεται συνολικά η δουλειά όλων των συμμετεχόντων δημιουργώντας το «πλήθος». Η αφίσα αυτή θα κοινοποιηθεί μέσω του τύπου και θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φορέα.
Τέλος, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους και όλες όσοι συμμετείχαν στη δράση. Η έκθεση του Γιάννη Γαΐτη παραμένει στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα και είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 31/10/2021 από την Τρίτη έως την Κυριακή 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass