Ζωγράφισαν το παρελθόν με οδηγό το παρόν

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΦΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2021 21:00

Το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας πλημμύρισε με χρώματα.

Εκατοντάδες έργα μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Θεσσαλία κατέκλυσαν τον χώρο, στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού αφίσας και λογότυπου αφιερωμένου στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Η επιτροπή αξιολόγησης από χθες έπιασε δουλειά και το έργο της αναμένεται ιδιαιτέρως δύσκολο, αφού πέρα από το ότι ο αριθμός των συμμετοχών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, τα παιδιά φαίνεται ότι επιστράτευσαν όλη τη φαντασία και το ταλέντο τους, για να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο το θέμα που είναι η Επανάσταση του 1821, αλλά και η σύνδεσή της με το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Μικρά έργα τέχνης, πραγματικά αριστουργήματα, από παιδιά που εδώ και δύο χρόνια η πανδημία του κορονοϊού τους στέρησε την καθημερινότητά τους στο σχολείο, όχι όμως τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Μάλιστα, πολλοί μαθητές επέλεξαν να συνδέσουν τους ήρωες του 1821 με τους σημερινούς ήρωες που δίνουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή ενάντια στον κορονοϊό, ενώ σε όλα τα έργα τα μηνύματα νίκης, αισιοδοξίας είναι εμφανή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης, θα δυσκολευτεί πολύ να επιλέξει…
Τα εν λόγω έργα θα αναρτηθούν σε ψηφιακή μορφή στον ηλεκτρονικό κόμβο της ΠΔΕ Θεσσαλίας και θα υποστηρίξουν το Πρόγραμμά της με θέμα «200 χρόνια παρελθόν, πόρος για το μέλλον».
Πάντως αυτό είναι μονάχα το πρώτο βήμα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ετοιμάζει μια σειρά δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που τα σχολεία θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ν.Π.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass