Διατηρούμε τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2020 17:00

«Τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα σε ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν» τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με αφορμή τις εργασίες συντήρησης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Αμπελώνα.

Οι εργασίες που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ το έργο επισκέφτηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας αποτελούμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Έργων Στ. Δημότσιο και τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρ. Ντάγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 74.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας. Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Αμπελώνα είχε πληγεί από τον σεισμό του 1995 -επίκεντρο τα Γρεβενά-, με τον τρούλο να υφίσταται τις περισσότερες και τις πιο σοβαρές ζημιές. Ο Ναός θεμελιώθηκε το έτος 1885 και εγκαινιάστηκε το 1906 ενώ χρειάστηκαν 21 χρόνια για να περατωθεί.

Ο Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του τονίζει ότι «Τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα σε ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν. Σε συνεργασία με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, τις υπηρεσίες μας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία προχωράμε στο έργο της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ιερού ναού που βρίσκεται στον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου και για το οποίο η αρμοδιότητα πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνει επιστέγαση του κεντρικού τρούλου και των 8 περιφερειακών μικρότερων τρούλων με φύλλα χαλκού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την επιστέγαση των τρούλων με φύλλα χαλκού 0,6 χιλιοστών επί του υπάρχοντος ξύλινου σκελετού και την αναδίπλωση των φύλλων στα καδρόνια με συρραπτική μηχανή ή με ανάλογο τρόπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass