Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσείων Εθνικής Αντίστασης τον Μάρτη στη Λάρισα

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΦΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 18:34

Τη διοργάνωση Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Μουσεία Εθνικής Αντίστασης τον Μάρτη στη Λάρισα ανακοίνωσε χθες κατά την κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Μπέφας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Δημοτική στη Πινακοθήκη Λάρισας, ενώ ως θέμα του θα έχει «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Μουσεία Εθνικής Αντίστασης: Δικτύωση, συνεργασία, ανταλλαγή ιστορικού υλικού και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και των αγώνων του λαού μας». Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τη στήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης και με αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, ενώ σκοπός του Συνεδρίου είναι η δημιουργία δικτύωσης και συνεργασίας ανάμεσα στα μουσεία που το αντικείμενό τους είναι η ιστορική περίοδος της δεκαετίας του ’40 μέσα από την ανταλλαγή ιστορικού υλικού και εμπειριών.

Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος της μαρτυρικής κοινότητας και πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομένικου, καθηγητής Μαθηματικών κ. Στάθης Ψωμιάδης αναφερόμενος στις «προσπάθειες ανάδειξης του εγκλήματος πολέμου που έγινε στο Δομένικο στις 16 Φλεβάρη 1943» και κάνοντας μία ιστορική αναδρομή. Παρεμβάσεις έκαναν και αντιστασιακοί της περιοχής. Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό σχήμα του Δαμιανού Τσιλφόγλου.

Το φλουρί κέρδισε η Μαρία Τσαπκίνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass