Καθηλωτική «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια»

ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΧΘΕΣ -ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2019 20:42

Τι κι αν γράφτηκε πριν από 54 χρόνια; «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του «πατέρα» του μεταπολεμικού νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβου Καμπανέλλη παραμένει τραγικά επίκαιρη. Το εμβληματικό αυτό θεατρικό έργο, που επέλεξε να ανεβάσει φέτος τον

χειμώνα το «Θεσσαλικό Θέατρο» και η καλλιτεχνική διευθύντριά του κ. Κυριακή Σπανού, έκανε χθες πρεμιέρα αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που εδώ και μέρες είχε εξαφανίσει τα εισιτήρια. Η κ. Σπανού, που σκηνοθετεί την παράσταση, μας (επανα)συστήνει τη Στέλλα, μια κοπέλα με μεγάλα όνειρα και καθόλου διάθεση για συμβιβασμούς. Επαναστάτρια σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να ξαναγεννηθεί λίγο μετά τον Εμφύλιο, ονειροπόλα μα και οραματίστρια, τραγικό πρόσωπο ελληνικής τραγωδίας, ηρωίδα-φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες που έχουν γνωρίσει το πρόσωπο της κάθε λογής βίας. Η σκηνοθέτης Κυριακή Σπανού δεν φοβήθηκε την -αναμενόμενη και αναπόφευκτη- σύγκριση με τη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη και δικαιώθηκε, αφού η δική της Στέλλα είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο. Εξαιρετικοί οι ηθοποιοί που ερμηνεύουν τους ρόλους και είναι οι Αθηνά Σακαλή (Στέλλα), Χρήστος Κορδελάς (Αλέκος και Μήτσος), Ηλέκτρα Μαγγίνα (Αννέτα), Μαρσέλα Λένα (Μαρία), Στέλλα Γκίκα (η μάνα του Μίλτου), Ηρακλής Τζαφέτας (Πίπης και Αντώνης), Τάσος Δημητρόπουλος (Μίλτος). Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού. Σκηνικά: Ολυμπία Σιδερίδου. Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου. Μουσική: Κώστας Βόμβολος. Κίνηση: Μάχη Αγγελούλη. Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη. Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ζγούρη, Κωνσταντίνα Τσαμπίρα. Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Όσσα. Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου.
Παράσταση σήμερα στις 9 μ.μ. και αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων Κανονικό 12 ευρώ - Προπώληση 10 ευρώ.
Λαϊκή απογευματινή - Φοιτητικό - Συνταξιούχοι (άνω των 65 ετών) - Ομαδικό (άνω 10 ατόμων) 8 ευρώ
Ανέργων - Α.μεΑ. 5 ευρώ
Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α. – Δικαιούχοι επιταγών θεάματος ΟΑΕΔ
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του ταμείου 2410-533.417, καθημερινά πρωί 10 π.μ. - 1 μ.μ. και τις ημέρες των παραστάσεων απόγευμα 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (ώρες ταμείου) - στο Βιβλιοπωλείο Αχιλλέα Καλτσά (ώρες καταστημάτων) και στο viva.gr (όλο το 24ωρο). Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών.
*Στη χθεσινή λαμπερή πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης, Πάνος Σάπκας, Θάνος Αδαμόπουλος, Σωτήρης Βούλγαρης, Ρίτα Απρίλη, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Νίκος Καλτσάς, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης Ντίνος Κόκκινος, ο Κώστας Τσιάνος, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, οι διευθύντριες του Λαογραφικού Μουσείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Φανή Καλοκαιρινού και Χρύσα Βουλγαράκη αντίστοιχα, ο «βιογράφος» της Λάρισας Νίκος Παπαθεοδώρου, ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου και πάρα πολύς κόσμος που κατέκλυσε το Θέατρο «Κώστας Τσιάνος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass