Η µαγεία της 9ης Τέχνης στον Μύλο του Παππά

Ανοίγει σήμερα τις πόρτες του το «1ο La Comics Festival»

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2019 15:00

Το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς στη Λάρισα ανοίγει σήμερα Δευτέρα τις πύλες του στο Μύλο του Παππά. Για μια ολόκληρη εβδομάδα μέχρι και τις 10 Μαρτίου οι λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφοι, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλοι και µαθητές, γονείς και παιδιά θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο της 9ης Τέχνης.

Στο «LA Comics Festival» οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή µε µια από τις πλέον ενδιαφέρουσες µορφές Τέχνης παγκοσµίως, µέσω της παρουσίας καταξιωµένων Ελλήνων δημιουργών και όχι µόνο. Πιο συγκεκριμένα, 50 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας µια µεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και κόµικς εντύπων.

Μικροί και µεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυµάσουν διάφορες εκθέσεις, µεταξύ των οποίων µία έκθεση κόµικ και εικονογράφησης µε τίτλο «Μονοσέλιδα», αποτελούµενη από έργα 40 Ελλήνων και Κυπρίων δηµιουργών κόµικς. Ακόμη, µία έκθεση σπάνιων ελληνικών συλλεκτικών κόµικς.

Επίσης, το LAComicsFestival θα φιλοξενεί επιτραπέζια παιχνίδια (σε συνεργασία µε το PlayHouse), ενώ θα υπάρχει μπαζάρ βιβλίων κόµικς από καταστήµατα και εκδοτικούς οίκους. Το πρόγραμμα σήμερα ξεκινά στις 5 το απόγευμα.

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ, καθώς και η συµµετοχή σε panels, workshops, masterclasses, προβολές και events, είναι ελεύθερη για όλους.

Τέλος, το κοινό θα έχει τη µοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει µία µουσική βραδιά, µε τον Zorz Pilali – Ζορζ Πιλαλί & Sufra Band, την Πέµπτη 7 Μαρτίου στον Μύλο 1927. Είσοδος 5 ευρώ. To Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Κόµικς και Τεχνών ΕΤουΚου µε την Αντιδηµαρχία Πολιτισµού και Επιστηµών του Δήµου Λαρισαίων. Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass