Διεθνές ταξίδι στην 7η Τέχνη!

ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 15:30

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τρεις αίθουσες της Λάρισας θα φιλοξενήσουν το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Στα «Victoria cinemas» , το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν 130 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στις κατηγορίες Ελληνικό, Διεθνές , Γάλλοι μικρομηκάδες, animation ,eco films και μαθητικές και 14 ταινίες μεγάλου μήκους στα αφιερώματα σε μεγάλους , βραβευμένους έλληνες και ξένους σκηνοθέτες. Η 11η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Το Φεστιβάλ στηρίζουν η Γαλλική, Ρουμάνικη και Κυπριακή Πρεσβεία εκπρόσωποι των οποίων θα παρακολουθήσουν τις προβολές και την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων.

Το κεντρικό του κινηματογραφικό αφιέρωμα είναι στον Ρουμάνικο Κινηματογράφο, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της Ρουμάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα. Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ κατέχει το αφιέρωμα στην θεματική « έρευνα και καινοτομία» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Όλες οι προβολές είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Στον ενδιάμεσο χώρο ελληνικού και διεθνούς Κινηματογράφου, σημαντική θέση κατέχει στο πρόγραμμα το αφιέρωμα στον Γ. Λάνθιμο, το σκηνοθέτη με σημαντική παρουσία στον Διεθνή χώρο. Κριτικοί Κινηματογράφου καθώς και ο ηχολήπτης του Λάνθιμου Λέανδρος Ντούνης έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν για τον πολυβραβευμένο έλληνα σκηνοθέτη ενώ θα γίνει μια αναδρομή στο κινηματογραφικό του έργο.

Στην ενότητα ΄Ελληνες Κινηματογραφιστές το φεστιβάλ έχει προσκαλέσει το σκηνοθέτη ΄Αγγελο Φραντζή, και θα προβληθεί η ταινία του «Ακίνητο ποτάμι»(2018) για πρώτη φορά στη Λάρισα, ενώ ο σκηνοθέτης από την μεγαλύτερη γενιά Θοδωρής Μαραγκός θα προβάλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του παραγωγής 2018 « ΄Ολο γελούσε» που είναι αφιερωμένο στον έλληνα ηθοποιό Κώστα Τσάκωνα.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημαίνουσα θέση κατέχει η έκθεση γλυπτών του Σάκη Παπαγιάννη «TROIAN WOMEN - ΩΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ» ,εμπνευσμένη από τις γυναίκες στις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου.

Τρία εργαστήρια κατέχουν πολύ σημαντική θέση στο φεστιβάλ : «Το κινηματογραφικό έργο του Παντελή Βούλγαρη και το ελληνικό Ιστορικό Φιλμ» από τη Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, κριτικό κινηματογράφου, «Ερωτισμός και βία στον κινηματογράφο» από τον σκηνοθέτη ΄Ακυ Μητσούλη και « η φωτογραφία στον κινηματογράφο» από τον Φώτη Νατσιούλη. Όλη την εβδομάδα στον πολυχώρο Σεϋχέλλες θα υπάρχει έκθεση κόμικ από το Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με τη μεγάλη γιορτή της απονομής την οποία θα παρουσιάσει ο Σεραφείμ Σίλας με τιμώμενο καλλιτέχνη τον ηθοποιό Αποστόλη Τότσικα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass