Αρχίζει σήμερα το Μουσικότροπο!

ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2019 15:05
Φωτογραφία από την έκθεση του Βασίλη Αγοραστού Φωτογραφία από την έκθεση του Βασίλη Αγοραστού

Με μια έκθεση φωτογραφίας, ένα εργαστήρι και μια συναυλία, αρχίζει σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το φεστιβάλ Μουσικότροπο.

Στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ, θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική συναυλία με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον δικό μας Λαρισαίο Δημήτρη Καρακαντά στο βιολί. Ο Δημήτρης Καρακαντάς μίλησε στην «Ε» και τόνισε ότι «Απόψε το κοινό θα ακούσει μία συμφωνική συναυλία. Θα συνεργαστώ με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σ’ ένα συμφωνικό πρόγραμμα. Θα παιχθούν τέσσερα έργα στη συναυλία από τα οποία τα τρία είναι καθαρά συμφωνικά. Συνεργαζόμαστε σε ένα κονσέρτο για βιολί ενός Ελληνα συνθέτη, του Πατρινού Ανδρέα Νεζερίτη, που έζησε από το 1897-1980, είναι δε από τα πρώτα κονσέρτα για βιολί και ορχήστρα που γράφτηκαν από Ελληνες συνθέτες και θα ακουστεί για πρώτη φορά στη Λάρισα. Είναι μεγάλη χαρά κάθε φορά που επιστρέφω στη Λάρισα, και προσπαθώ να το κάνω όσο πιο συχνά γίνεται. Η χαρά είναι μεγαλύτερη γιατί θα παίξω στο Δημοτικό Ωδείο αφού είναι η αίθουσα που έδωσα την πρώτη μου συναυλία». Στην ερώτηση της «Ε» πώς κρίνει το πολιτιστικό προϊόν της Λάρισας ερχόμενος μάλιστα από τη Βιέννη της όπερας και των τεχνών επισήμανε: «Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία σύγκρισης της Βιέννης με καμιά άλλη πόλη γιατί θα ήταν άδικο για την άλλη πόλη. Η Λάρισα αν μη τι άλλο είναι από τις πιο ενεργές πόλεις της επαρχίας στον τομέα του πολιτισμού. Οι παράγοντες πολιτισμού της πόλης προσπαθούν να δώσουν το καλύτερο στον πολίτη της Λάρισας και το καταφέρνουν με υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις» τόνισε ο διεθνούς φήμης Λαρισαίος βιολιστής.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με το πρώτο βιωματικό εργαστήρι, «Ρυθμός η κοινή μας γλώσσα» σήμερα το πρωί(12:00 - 12:50, 13:00 - 13:50, 17.00 - 17:50, 18:00 - 18:50) στον Μύλο του Παππά, που μεταμορφώνει το Μουσικότροπο σε φεστιβάλ για Ακούοντες και Μη! Απευθύνεται σε άτομα με απώλεια ακοής. Με ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις και βίντεο, ενθαρρύνεται η διάδραση των συμμετεχόντων με αυτές, υπό τη καθοδήγηση εμψυχωτών/μουσικών. Στόχος είναι ένα ταξίδι στη συναισθησία της μουσικής. Τη σύλληψη της ιδέας έχει η Άννα Γαλοπούλου. Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση).

Στις 7.30 μ.μ. θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του Λαρισαίου φωτογράφου Βασίλη Αγοραστού στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Η έκθεση με τίτλο «Blues with a feeling» είναι μέρος μιας ευρύτερης δουλειάς της δεκαετίας του ’90 από καλλιτέχνες της Blues και Jazz σκηνής που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα την εποχή εκείνη.

 

 

2 2 2 2019 2 2 2019Φωτογραφίες από την έκθεση του Βασίλη Αγοραστού

3 2 2 2019 2 2 2019 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

4KARAKANTAS 2 2 2019

Ο Λαρισαίος διεθνούς φήμης βιολιστής Δημήτρης Καρακαντάς

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass