Eνα παραμύθι καμωμένο με αγάπη και φροντίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ «EΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ... ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!» TΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2019 15:09

Το παιδικό βιβλίο «Ένα αλλιώτικο σπίτι… σαν παραμύθι!» της Μαρίας Αράπκουλε παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που μιλά με συμβολικό τρόπο για την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης».

Το παραμύθι της Μ. Αράπκουλε κουβαλά το περιεχόμενο της αλληλεγγύης σχετικά με το αγαθό της Υγείας που το βρίσκουμε σε ένα σπίτι. Μα, ένα σπίτι όχι κανονικό, αλλά αλλιώτικο, καμωμένο από την πρωτοβουλία απλών ανθρώπων για τη δωρεάν φροντίδα των αρρώστων, των αδύναμων και φτωχών.
Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα γαλλικά και διατίθεται από την «Association Bretagne –Gréce Solidarité Santé», πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στην Βρετάνη της Γαλλίας και στηρίζει τα Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία Αλληλεγγύης της Ελλάδας. Τη μετάφραση έκανε η Χρύσα Β. Γκουντοπούλου του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών «Parlez-vous français?».
Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδική Λογοτεχνία Κρυσταλλία Μακατού. Αποσπάσματα διαβάσαν η γραμματέας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης» Ρέτα Κουτσοκώστα, και το μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας κ. Αλεξάνδρα Βαλασσοπούλου. Την παρουσίαση «έντυσαν» με τραγούδια και μελωδίες οι μικροί μουσικοί του εργαστηρίου «Νότες με Χρώμα» υπό τη διεύθυνση της Θώμης Μπουμπάρη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά με ζωγραφική. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, το Κέντρο Πολιτισμού «Υπατία» Λάρισας και το βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Παραμύθι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass