«Μουσικότροπο» για 3η χρονιά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2019 15:18

«Το ‘‘Μουσικότροπο’’ δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ μουσικής. Είναι μια ευκαιρία για απόλαυση, εμβάθυνση, εξέλιξη» με τη φράση αυτή ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας «επανασύστησε» το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» που γίνεται στη Λάρισα για τρίτη συνεχή χρονιά.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες για το «Μουσικότροπο» μίλησαν -εκτός του αντιδημάρχου- ο πρόεδρος του Ωδείου Νίκος Καλτσάς, ο διευθυντής του Απόστολος Αλεξίου και ο ιδρυτής και ιθύνων νους του Φεστιβάλ Χρήστος Λενούτσος.


Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν το επόμενο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου με τη συναυλία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα εκτίθεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Blues with a feeling» του Βασίλη Αγοραστού και με τον επίλογο να γράφεται στις 24 Φεβρουαρίου.
Στη συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας τόνισε ότι «Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό το φεστιβάλ γιατί καταφέραμε να φτιάξουμε μια διοργάνωση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή άλλων ευρωπαϊκών πόλεων με παράδοση στη μουσική παιδεία και δημιουργία. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως. Είναι ένα φεστιβάλ στα πρότυπα φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού ή της Στέγης Γραμμάτων, ή των Μεγάρων Μουσικής, με χαρακτηριστικά όπως η υψηλή αισθητική και ποιότητα, η πρωτοπορία, η καινοτομία και στόχο την ανακάλυψη της μουσικής με κλασικούς αλλά και ασυνήθιστους τρόπους, με ενεργή συμμετοχή, με προγράμματα για παιδιά, εφήβους, ΑμεΑ, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες. Δεν είναι τυχαίο που μας εμπιστεύονται σχήματα όπως η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η Camerata Junior, ο μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Νίκος Κυπουργός και τις προηγούμενες χρονιές να σας θυμίσω τη Σαβίνα Γιαννάτου, τον Μάρκελο Χρυσικόπουλο, το Piandaemonium και τη Δόμνα Ευνουχίδου κ.ά.
Και μας εμπιστεύονται γιατί είμαστε κι εμείς μια πόλη με παράδοση στη μουσική παιδεία και δημιουργία. Με ένα ωδείο που έχει βγάλει μουσικούς σαν τον Καρακαντά, την Παπαθανασίου, την Μπάκα, τον Μπέκο και τόσους άλλους...
Το ‘‘Μουσικότροπο’’ δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ μουσικής. Είναι μια ευκαιρία για απόλαυση, εμβάθυνση, εξέλιξη».
Ο πρόεδρος του Ωδείου Νίκος Καλτσάς τόνισε ότι «Το Φεστιβάλ ”Μουσικότροπο” είναι μια πρωτότυπη μουσική διοργάνωση, που έρχεται για τρίτη φορά να κάνει αισθητή την παρουσία του, μυώντας μας στη μουσική με διαφορετικές προτάσεις, με ξεχωριστές προσεγγίσεις. Σκοπός αυτής της γιορτής είναι να αγκαλιάσει όλους τους φιλότεχνους, απαλλαγμένη από επαγγελματικά και ερασιτεχνικά κριτήρια. Σκοπός είναι να δίνει κάθε φορά μια μουσική επιλογή πολύτιμη και ωφέλιμη για όλους τους ανθρώπους που έχουν αγάπη και ενδιαφέρον για τη μουσική. Στηρίζουμε την τέχνη, στηρίζουμε τον πολιτισμό. Η πόλη μας έχει βαθιά ιστορία στον τομέα αυτό. Προκαλούνται αλληλεπιδράσεις, χτίζονται καλλιτεχνικές γέφυρες και δημιουργούνται μουσικές διαδρομές με βάση την ποιότητα, τη γνώση και την προοπτική. Ας υποδεχτούμε το ”Μουσικότροπο”. Ας εξερευνήσουμε όλες τις δράσεις του γνωρίζοντας και βιώνοντας την προσφορά του και ας το αγκαλιάσουμε με τη συμμετοχή μας».
Ο διευθυντής του Ωδείου Απόστολος Αλεξίου επισήμανε ότι «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το φεστιβάλ που παρουσιάζεται στο Ωδείο, καθιερώνεται τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου να είναι γεμάτα με ποικίλες, πρωτότυπες, πολύ υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των Λαρισαίων. Μεγάλοι καλλιτέχνες, συγκροτήματα, εργαστήρια, μουσική δημιουργία θα παρουσιαστούν όλο τον μήνα. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους να το τιμήσουν με την παρουσία τους και να απολαύσουν υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις».
Ο ιδρυτής του Φεστιβάλ Χρήστος Λενούτσος σημείωσε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε λίγες μέρες το Φεστιβάλ ‘‘Μουσικότροπο’’ ξεκινά. Εχει γίνει ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός για να καλύψει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική, αλλά και των ανθρώπων που απλά έχουν ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτή. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει το Φεστιβάλ είναι ότι περιλαμβάνει πάντα πράγματα για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Ετσι φέτος θα έχουμε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα άτομα με απώλεια ακοής, μετατρέποντας το ‘‘Μουσικότροπο’’ σε ένα φεστιβάλ για ακούοντες και μη».
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει με τις τιμές να είναι 10 ευρώ το κανονικό και 6 το μειωμένο, ενώ την ημέρα των παραστάσεων είναι 12 και 8 ευρώ αντίστοιχα.
Το εργαστήριο που αφορά τα άτομα με απώλεια ακοής είναι δωρεάν, ενώ για τα άλλα εργαστήρια υπάρχει συμμετοχή και οι εγγραφές πρέπει να γίνονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass