Έκοψε πίτα και βράβευσε ο «Θ. Φαρμακίδης»

ΤΟΝ ΝΙΚΙΩΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2019 15:04

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης», πριν από λίγες μέρες έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους παρευρεθέντες.

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή ήταν η βράβευση του Νικιώτη δασκάλου – συγγραφέα κ. Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Νίκαιας. Τη βράβευση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Κατερίνα Σταυροθεοδώρου, η οποία έκανε αναφορά στο βιογραφικό και πλούσιο συγγραφικό του έργο, με ιδιαίτερη μνεία στα βιβλία που σχετίζονται με τη γενέτειρά του και τόνισε πως αποτελεί σημαντικό πνευματικό κεφάλαιο του τόπου μας και παράδειγμα προς μίμηση.

Για τον κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε επίσης ο πρώην δήμαρχος του δήμου Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας με εκτενή αναφορά στο βιβλίο «Θεόκλητος Φαρμακίδης – Δάσκαλος του γένους» και παρέθεσε εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Τόνισε ότι μεταξύ του έργου που έχει προσφέρει γενικότερα η οικογένεια του κ. Παπακωνσταντίνου στη Νίκαια, η γυναίκα του Άλκηστη δωρίζει μετά θάνατον ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στη Λάρισα, προκειμένου τα έσοδα του ενοικίου να διατίθενται για την ενίσχυση των φτωχών και άπορων φοιτητών από τη Νίκαια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Βασιλική Πιλάτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ζωή Ανυφαντή, κ. Ιωάννης Ζαχαριάς και κ. Γιώργος Καρυούδης, ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Μούσιος, καθώς και μέλη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass