Εργαστήρι Ζωής και… Παραμυθιού

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2019 15:27

Το εργαστήρι Παραμυθιού του Εργαστηρίου Ζωής συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη λειτουργία του για τέταρτη συνεχή χρονιά με τρία τμήματα κάθε εβδομάδα, την Πέμπτη από τις 5 μ.μ. έως 6.30 μ.μ. (για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών), την Παρασκευή από τις 5 μ.μ. έως 6.30 μ.μ. (για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών) και από τις 6.30 μ.μ. έως 8 μ.μ. (για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών).

Το εργαστήρι Παραμυθιού συντονίζεται από την παραμυθού Λένα Χαϊδούτη και την κοινωνική επιστήμονα Αντωνία Τσαντήλα, και μέσα σε ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον συνδυάζει την ανάπτυξη της φαντασίας, των αφηγηματικών και αναπαραστατικών δεξιοτήτων των παιδιών ταυτόχρονα με την ανάπτυξη ψυχοκοινωνικών και επικοινωνιακών/κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά, δηλαδή, μαθαίνουν παραμύθια, φτιάχνουν τα δικά τους, τα αναπαριστούν, μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, πώς να κάνουν φίλους, πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και τις σύγχρονες καθημερινές προκλήσεις. Αυτός ο καινοτόμος συνδυασμός της τέχνης και των βασικών αρχών της πρωτογενούς Πρόληψης βραβεύτηκε πρόσφατα με το Ευρωπαϊκό βραβείο Pompidou 2018 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ανακηρύσσοντας το Εργαστήρι Ζωής σε διεθνή καλή πρακτική με αναγνωρισμένες επιστημονικές μεθόδους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια Παραμυθιού (όπως και σε όλα τα εργαστήρια του Εργαστηρίου Ζωής) είναι δωρεάν, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι μια εγγραφή στη Γραμματεία του Εργαστηρίου Ζωής.

Το εργαστήρι Παραμυθιού δέχεται ακόμα και τώρα εγγραφές για το τμήμα της Πέμπτης (5 μ.μ. έως 6.30 μ.μ., ηλικίες: 6-9 ετών). Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή/και κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Εργαστηρίου Ζωής (λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 5 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και Σάββατο από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.) ή να καλέσουν στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας (Μανωλάκη 11, 2ος όροφος): 2410-555.935.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass