Ελλήνων Δρώμενα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 15:22

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 5 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ελλήνων Δρώμενα».

Μέσα από ένα ταξίδι μουσικών εκφράσεων, χορευτικών κινήσεων και τελετουργικών αναπαραστάσεων καταγράφονται οι διαχρονικές πολιτισμικές στιγμές των Ελλήνων, αυτές που συνοδεύουν την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής στην ελληνική γη.

Σε αυτή την ιστορική αναδρομή στον παραδοσιακό χορό, η οποίο ετοιμάζεται με επιμέλεια, σχολαστικότητα και επαγγελματισμό από τον γνωστό χοροδιδάσκαλο Κόκκινο Ιωάννη με τη βοήθεια των δασκάλων του συλλόγου Κόκκινου Γεωργίου, Κατσιούρα Αλεξάνδρας και Μαραγκοζάκη Αθανασίου θα συμμετάσχουν πέραν της Ακαδημίας, η χορευτική ομάδα του συλλόγου με την επωνυμία «Ξένιοι Κρήτες», η Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου και ο σύλλογος Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 250 χορευτές - μουσικοί - ηθοποιοί ενώ θα παρουσιαστούν στο κοινό περισσότερες από 400 παραδοσιακές ενδυμασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass