Στους ρυθμούς του καλοκαιρινού Φεστιβάλ η Αιγάνη

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 21:00
Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάνης Σπύρος Καραγιάννης και ο οργανωτικός υπεύθυνος Χρήστος Χαλτούπης μιλούν στην «Ε» για το «Olympus Tunnel Festival» και τις δράσεις του Συλλόγου Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάνης Σπύρος Καραγιάννης και ο οργανωτικός υπεύθυνος Χρήστος Χαλτούπης μιλούν στην «Ε» για το «Olympus Tunnel Festival» και τις δράσεις του Συλλόγου

Στους ρυθμούς του «Olympus Tunnel Festival» που ξεκινά αύριο Πέμπτη ζει και αναπνέει η Αιγάνη, καθώς όλοι οι κάτοικοί της έχουν πάρει προσωπικά την πετυχημένη και φέτος διοργάνωσή του, καθώς το 3ο Φεστιβάλ διαφημίζει το χωριό κι εκτός των συνόρων του Δήμου Τεμπών, όπου ανήκει.

Βέβαια σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκεται η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάνης, που το διοργανώνει, ώστε σε συνεργασία με τους πολλούς εθελοντές το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου να δημιουργήσει έναν αποκεντρωμένο πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης και να προσφέρει μια επιπλέον διέξοδο διασκέδασης σε όσους παραθερίζουν στα παράλια του Δήμου Τεμπών και του γειτονικού νομού Πιερίας. Άλλωστε το χωριό, αν και ορεινό, απέχει μόλις 3,5 χλμ. από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

Για τις προσδοκίες από το «Olympus Tunnel Festival» Αιγάνης 2018 και γενικότερα για όλη τη δράση του τοπικού Συλλόγου μίλησαν στην «Ε» ο αντιπρόεδρος Σπύρος Καραγιάννης και ο οργανωτικός υπεύθυνος Χρήστος Χαλτούπης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με τους δύο νέους «όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Φεστιβάλ, αύριο Πέμπτη 5 Ιουλίου με τη φετινή παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου "Από το Γάμο στο Διαζύγιο;". Μεθαύριο (Παρασκευή 6 Ιουλίου) θα γίνει μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Στέλιο Καζαντζίδη (θα πλαισιώσουν την εκδήλωση ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λιάνης και η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου). Οι επόμενες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επισκέψεις σπουδαίων καλλιτεχνών (Άννα Βαγενά, Θοδωρής Αθερίδης) και σπουδαίες συμπράξεις με καλλιτέχνες και θεσμούς σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο (Με θέα στο Αιγαίο). Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Θέατρο της Αιγάνης, ενώ ήδη έχει καθαρισθεί το υπαίθριο πάρκινγκ στον χώρο του γηπέδου.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών, ενώ αναμένουν με αγωνία το φθινόπωρο την διαμόρφωση -στον χώρο του θεάτρου- μόνιμων αποδυτηρίων για τους ηθοποιούς. Ευχαριστούν επίσης τους χορηγούς και φυσικά όλους τους εθελοντές, αφού χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να βγει εκτός χωριού το Φεστιβάλ. Ακόμη τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Νίκο Αρτινό και τον υπεύθυνο Επικοινωνίας Χρήστο Γενιτσεφτσή.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, αυτό συνδιαμορφώθηκε με όλους τους κατοίκους της Αιγάνης. «Κοιτάξαμε να καλύψουμε όλα τα γούστα κι όλες τις ηλικίες. Οι εκδηλώσεις φέτος είναι περισσότερες και πολυθεματικές», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κ. Καραγιάννης, Χαλτούπης.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Μπορεί το καλοκαιρινό Φεστιβάλ να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Πολιτιστικό Σύλλογο, ωστόσο η δράση του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Όπως επεξηγούν οι άνθρωποι του Συλλόγου: «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να έχει ζωή το χωριό μας και να το κρατάμε ζωντανό. Δίνουμε έμφαση στη νεολαία, για να το αγαπήσει, διότι χωρίς αυτήν μέλλον δεν υπάρχει. Στις 11 Αυγούστου θα εμφανιστεί το χορευτικό συγκρότημα -που έχουμε δημιουργήσει με πολύ ζήλο και μεράκι- στο πανηγύρι του χωριού, ενώ ωραία δημιουργήματα και χειροτεχνίες έχει να παρουσιάσει και το Δημοτικό Εργαστήρι του Συλλόγου, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, με τον δάσκαλο Γιώργο Βροντινό. Γενικότερα είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τους κατοίκους του χωριού και κάθε όμορφη πρόταση προσπαθούμε, στο πλαίσιο του εφικτού, να την πραγματοποιήσουμε».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass