Λόγια που δεν ειπώθηκαν, χαμένες αγκαλιές και δάκρυα

ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΜΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 22:00

Η πιο ευπώλητη συγγραφέας των τελευταίων ετών, Λένα Μαντά, χθες το απόγευμα βρέθηκε στη Λάρισα για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ζωή σε πόλεμο».

Ένα βιβλίο διαφορετικό από όσα έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα το αναγνωστικό της κοινό, αφού δεν περιέχει ούτε μια σειρά μυθοπλασίας. Στην ουσία είναι η αυτοβιογραφία της μητέρας της που έφυγε από τη ζωή στις 31 Οκτωβρίου του 2016. Η συγγραφέας χθες από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Λάρισας, έκανε κατάθεση ψυχής και μοιράστηκε με τους αναγνώστες της όσα ξεδίπλωσε στο βιβλίο της και άλλα τόσα. Η νέα της ιστορία ξεκινά από τη στιγμή που πήρε διαζύγιο η μητέρα της και έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη και ολοκληρώνεται όταν η Λένα Μαντά φεύγει από το σπίτι γιατί παντρεύεται. Με το δικό της γνώριμο ύφος και με «όπλα» της το πηγαίο χιούμορ αλλά και τον άκρατο συναισθηματισμό της διηγήθηκε όλα όσα υπήρχαν στην ψυχή και στο μυαλό της και ξεχύθηκαν με τον θάνατο της μητέρας της. Η Λένα Μαντά μίλησε για όλα, για τη σχέση που είχε με τη μητέρα της, για το γεγονός ότι οι γονείς της υπήρξαν δύο άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να έχουν συναντηθεί ποτέ, ακόμη και για τις σχέσεις του άντρα της με τη μάνα της, την πεθερά. «Η ιστορία της, η διαδρομή της, οι επιλογές της, η σχέση μας και τα δεκαεννιά χρόνια που έμεινα μαζί της. Σε πόλεμο με όλους η μητέρα μου. Μ’ εμένα, με τους φίλους της, με τους δικούς της, με την ίδια τη ζωή τελικά… Μαζί με την ιστορία της και τα δικά μου παιδικά και εφηβικά χρόνια. Λόγια που δεν ειπώθηκαν, παραλείψεις, πράξεις που πλήγωσαν, χαμένες αγκαλιές και δάκρυα. Όλα μέσα σε τούτες τις σελίδες, που εκτός από βιογραφία έγιναν κι ένα επίπονο ταξίδι στο δικό μου χθες, στην αφετηρία μου…», αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της και με αυτά τα λόγια μίλησε χθες στις καρδιές των αναγνωστών. Επίσης αποκάλυψε ότι στη φωτογραφία του εξωφύλλου είναι η ίδια σε ηλικία 4 ετών με τη μητέρα της. Το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί της και φυσικά η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass