Γιορτή του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2018 16:02

Πριν λίγες μέρες και λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Μουσικού Τμήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μικροί μουσικοί-μαθητές και οι εκπαιδευτικοί-μουσικοί κ. Αλίνα Πάσχου και κ. Αντώνης Βλαχογιώργος. Οι μουσικοί παρουσίασαν κομμάτια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που απαρτιζόταν από γονείς, συμμαθητές και φίλους.


Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνος του Μουσικού Τμήματος κ. Αλίνα Πάσχου η οποία ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «Τα οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι γονείς, ώστε να πιστέψουν οι ίδιοι στην αξία και την προτεραιότητα αυτής της βασικής τέχνης. Η ιδέα της μουσικής εκπαίδευσης από μόνη της είναι καλή. Λίγοι θα έλεγαν ότι δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να ξέρουν κάτι από μουσική. Μα στην ουσία σαν προτεραιότητα, η μουσική εκπαίδευση δεν είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όταν οι γονείς βάλλονται από τα πρέπει της σύγχρονης κοινωνίας. Μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, αποδεικνύεται ότι τα παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά μουσική, μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο. Γίνονται καλύτεροι ακροατές και συγκεντρώνονται πιο εύκολα».
Κλείνοντας παρότρυνε τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τη μουσική καθώς όπως τόνισε «η μουσική αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία καθώς και την έκφραση».
Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου με καλοκαιρινά τραγούδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass