Μνήμες Ανατολικής Ρωμυλίας στη Φιλιππούπολη

Στο 6ο Πανθεσσαλικό Παιδικό Ανατολικορωμυλιώτικο Αντάμωμα * Ποιοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2018 15:40

Με μεγάλη συμμετοχή χορευτικών πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ το 6ο Πανθεσσαλικό Παιδικό Ανατολικορωμυλιώτικο Αντάμωμα στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, στη Φιλιππούπολη Λάρισας.

Δεκάδες παιδιά με τις πλουμιστές φορεσιές τους κατέκλυσαν την πλατεία και παρέσυραν μικρούς και μεγάλους σε ένα παραδοσιακό γλέντι με πολύ χορό, τραγούδι και κέφι. Το αντάμωμα διοργάνωσαν ο Σύλλογος "Η Ανατολική Ρωμυλία" Ν. Λάρισας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Ν. Λάρισας και το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Λαρισαίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των χορευτικών. Μετά τους χαιρετισμούς από τους διοργανωτές ακολούθησε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τα χορευτικά τους οι Σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου "Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ", Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος "Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ", Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέου Μοναστηρίου "Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ", Μορφωτικός Σύλλογος "Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ" Μεγάλου Μοναστηρίου, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ", Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτρους και Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.

Η εμφάνιση του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας που συμμετείχε τιμητικά στο αντάμωμα χειροκροτήθηκε θερμά από τους θεατές, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο σύλλογο της Λάρισας και τη μουσική παράδοση ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) Γιώργος Μεριστούδης και ο μουσικός Στάικος Λαγγούρας. Ο κ. Μεριστούδης ως πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ ήταν εκείνος που έδωσε κίνητρα στη νεολαία ώστε να οργανώσει και υλοποιήσει ποικίλες εκδηλώσεις. Κάπου εκεί ξεκίνησε και το Πανθεσσαλικό Παιδικό Ανατολικορωμυλιώτικο Αντάμωμα, που εξελίχθηκε σε καταξιωμένο θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλίας. Ο Στάικος Λαγγούρας ήταν ο πρώτος και μοναδικός μουσικός που συμμετείχε στις πρόβες του παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος της Φιλιππούπολης και με δάσκαλο του συλλόγου τον κ. Γιάννη Πραντσίδη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί: Γιώργος Δεληγιάννης – γκάιντα, Στέφανος Στεφούδης- ακορντεόν, Πέτρος Βουβαλούδης- καβάλι, Διομήδης Στεφούδης- κρουστά. Τραγούδησαν οι Νικολέτα και Αλεξάνδρα Γουγουλάκη, Νεκτάριος Κοσμίδης και Χρήστος Μυλωνόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass